CEO Corendon over fusie: “Twee wielerploegen is wel een beetje veel”
woensdag 7 augustus 2019 om 09:13

CEO Corendon over fusie: “Twee wielerploegen is wel een beetje veel”

Het is nog steeds onduidelijk welke gevolgen de fusie tussen reisorganisaties Sunweb en Corendon zal hebben voor de twee gelijknamige wielerploegen. Steven van der Heijden, CEO van Corendon, vertelt aan BNR dat wanneer de organisaties de commerciële samenwerking concreet gaan invullen, dit thema besproken zal worden.

Corendon is momenteel hoofdsponsor van de ProContinentale wielerploeg Corendon-Circus. “Of we die houden, is nog maar de vraag”, vertelt Van der Heijden. “Twee wielerploegen is natuurlijk wel een beetje veel. Op het moment dat we ons gezamenlijk richting de markt gaan presenteren, dan is dat wel een belangrijk onderwerp,” geeft hij aan.

Bij de bekendmaking van de fusie van de twee partijen werd er direct druk gespeculeerd over de gevolgen voor de wielerploegen. “Wij respecteren uiteraard de contracten die we hebben. Die lopen in ons geval nog ruim een jaar door. Maar daarna is natuurlijk nog alles open. Het hangt ook sterk af van met welke merknaam je doorgaat. Wanneer je naar één merknaam gaat, dan zou het vreemd zijn om twee wielerploegen te blijven sponsoren”, legt hij uit. “Wanneer je met twee merknamen doorgaat, zou dat eventueel nog wel kunnen.”

Fusie
Van der Heijden bevestigt dat Corendon-Circus gesprekken heeft gevoerd met Katusha over een mogelijke fusie. “We zien dat er parallellen zijn met de reiswereld, waarin wij ook fuseren. Dat is nog heel vers, maar er wordt uiteraard wel over gesproken. Het is echter nog te vroeg om er iets over te zeggen omdat er nog geen besluiten zijn genomen.”

Een fusie tussen Sunweb en Corendon-Circus is volgens Van der Heijden minder logisch dan het lijkt. “Het zijn niet zozeer onze wielerploegen. Wij zijn hoofdsponsor van een ploeg die een zelfstandige entiteit is. Het is niet onze ploeg. Wij bepalen niet wat er gebeurt. Wat we ook gaan doen, zal afhankelijk zijn van de dialoog tussen de ploeg, de hoofdsponsor en de andere sponsoren. Welke uitkomst dat gaat hebben, dat gaan we zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.