Ceylin Alvarado de beste in Ethias Cross Meulebeke

Ceylin Alvarado de beste in Ethias Cross Meulebeke

foto: Cor Vos

zaterdag 5 oktober 2019 om 14:32

Ceylin Alvarado heeft de zege gepakt in de Berencross te Meulebeke. De Nederlandse renster van Corendon-Circus bleef na meer dan veertig minuten crossen Annemarie Worst en Inge van der Heijden voor in een spurt.

In Meulendijke vond zaterdag de Berencross plaats, de tweede Ethias Cross van het seizoen. Voor wereldkampioene Sanne Cant was het de eerste cross van het veldritseizoen.

De wereldkampioene toonde direct na de start haar gretigheid. De Belgische veldrijder trok het pak op een lint, hetgeen resulteerde in een vroege afscheiding. Cant kreeg Annemarie Worst, Ellen van Loy, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Ellen van Loy en Anna Kay met zich mee.

Onder meer Maud Kaptheijns, Alice Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado werden op een gaatje gereden. Echter, een hergroepering volgde snel. Halverwege de cross werden de volgende speldenprikjes uitgedeeld.

Worst en Alvardo probeerden het een aantal keer: continu moesten rensters kraken, maar ook nu kwam het veld steeds weer terug bij elkaar. Voor Cant, die in de eerste ronde nog zo sterk oogde, was het harken. De wereldkampioene haakte aan tot het einde, maar in de laatste ronde werd duidelijk dat zij niet om de zege zou rijden.

Alvarado, Worst en Van der Heijden zouden dat wel doen. De Nederlandse rensters zorgden telkens voor druk, waardoor de overige rensters de tijd niet kregen om op adem te komen. Uiteindelijk zouden deze drie dames met elkaar om de zege spurten. In deze spurt trok de gretige Alvarado aan het langste eind.

foto: Cor Vos

flag-be Ethias Cross 2019-2020
Uitslag manche 2, vrouwen: flag-be Meulebeke
1. flag-nl Ceylin Alvarado
2. flag-nl Annemarie Worst
3. flag-nl Inge van der Heijden

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.