Ceylin Alvarado vijfde in Namen: “Blij met wat ik heb neergezet”

zondag 19 december 2021 om 14:56
Ceylin Alvarado vijfde in Namen: “Blij met wat ik heb neergezet”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado kwam in de Wereldbeker veldrijden van Namen pas laat op stoom en dat leverde haar een vijfde plaats op. “Ik had weer een mindere start, maar ik mag wel blij zijn met wat ik heb neergezet”, aldus de Nederlands kampioene in gesprek met WielerFlits.

De start van Alvarado verliep niet zoals gehoopt op het zware klimparcours rond de Citadel van Namen. “Maar dat is het risico dat je loopt als je op de tweede rij start. Het was lastig om op het begin in te halen, maar daarna kwam ik op gang. Ik stootte toen ook nog keihard mijn knie, dus ik heb een ronde op één been gefietst”, kan ze lachen. “Daardoor zakte ik wat terug, maar daarna kon ik mij terug herpakken en werd ik vijfde.”

Zaterdag in Rucphen werd de renster van Alpecin-Fenix nog veertiende. “Gisteren was ik eigenlijk niet minder”, geeft Alvarado aan. “Ik ging als een van de laatsten het veld in en ik had een lekke band. Zonder dat was ik wel in de top-10 geweest, maar daar kan je niets aan doen. Ik heb bovendien een goede stage achter de rug (met de ploeg in Benicasim, red.) en hopelijk pluk ik daar snel de vruchten van.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Pastoor van Dijk 19 december 2021 om 21:41

Succes is Ceylin gegund.

Ceylin del carmen Alvarado is met een zwaar jaar bezig. Haar uitslagen zijn niet goed.

Vandaag 19-12-2021 eindigde ze in Namen op de vijfde plaats op 1’34” van Lucinda Brand en geeft aan ” blij te zijn met wat ze heeft neergezet. Voor een topsporster vind ik dat onbegrijpelijk. Als ze vijfde was geworden op 25 seconden….dan dekte haar zin de lading. Ik kan met niet voorstellen dat Fenix Apecin ook blij is.

Na dertien crossen staat haar zegestand nog steeds op 0
Van die dertien crossen kwam ze 11x niet op het podium.
Als je puur naar de naakte feiten kijkt dan presteert Ceylin zwak.

Ceylin is naast topsportster ook mens. Het moet heel naar voelen steeds huiswaarts te moeten keren met lege handen. Ze kan ook niet opboksen tegen journalisten die- ondanks de objectiveerbare feiten-haar toch wekelijks omhoog schrijven. Dat geeft precies die extra druk, die ze nu juist NIET kan gebruiken.

Het zou ontzettend fijn zijn als er toch mooie prestaties komen. Ik gun het haar van harte. Een overwinning zal haar anders doen thuiskomen en die kan dan weer extra moed en prikkeling geven. En mocht Ceylin écht blij zijn met wat ze heeft neergezet, dan heeft het geen pas van mij daar mijn visie naast te leggen en afbreuk te doen aan haar gevoel.

Als je lang niet meer gewonnen hebt, smaakt de winst van de wederopstanding extra zoet. Hopelijk wordt het effect van haar stage zichtbaar.
Als pastoor zal ik voor haar een kaars opsteken; een noveenkaars.
Uitkijken naar Dendermonde.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.