KNWU bevestigt: Alvarado kiest voor WK veldrijden bij de elites

maandag 13 januari 2020 om 12:45
KNWU bevestigt: Alvarado kiest voor WK veldrijden bij de elites

Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos

Het is nog niet officieel bevestigd, maar Ceylin del Carmen Alvarado rijdt dit jaar het WK Veldrijden bij de elite. Dat vernam WielerFlits uit goede bron. Ze ziet af van het voornemen om nog één keer bij de beloften te starten.

Aanvankelijk besliste de 21-jarige Nederlandse om te starten bij de beloften, omdat ze in die categorie dit jaar de laatste kans heeft om de regenboogtrui te behalen. Na de goede resultaten van de afgelopen weken (Alvarado won dit jaar alle vier de veldritten waar ze aan de start stond) is in overleg met de ploegleiding van haar team Alpecin-Fenix besloten om toch bij de elite te starten. Naar verwachting zal morgen het nieuws officieel aangekondigd worden.

Dit had Alvarado er vanmiddag na afloop van het door haar gewonnen WK over te zeggen:


Update 12.45 uur

Wat gisteren al uit goede bron vernomen werd door WielerFlits, is nu bevestigd door de nationale wielerbond KNWU. In goed overleg met Ceylin del Carmen Alvarado en haar ploeg Alpecin-Fenix is de keuze gemaakt om haar te laten starten bij de elite-vrouwen.

“Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd. Ik krijg als belofte nu een unieke kans om bij de elites mee te dingen voor de regenboogtrui”, zegt Alvarado over haar keuze. “Die kans wil ik ook met beide handen grijpen. Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar lang mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders.”

Alvarado rijdt de laatste periode exceptioneel goed, zegt bondscoach Gerben de Knegt. “Ze bevestigde ook gisteren op het NK veldrijden dat ze er klaar voor is om bij de elite-vrouwen te starten om voor de wereldtitel te strijden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair