Ceylin del Carmen Alvarado met voorsprong de beste in de GP Pelt

zondag 6 oktober 2019 om 14:29
Ceylin del Carmen Alvarado met voorsprong de beste in de GP Pelt

©Cor Vos

Twee op twee dit weekend voor Ceylin del Carmen Alvarado. Net als gisteren in Meulebeke was ze ook de beste in de GP Pelt, de eerste wedstrijd van de Rectavit Series. Met Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij kleurde het podium eens te meer helemaal oranje.

Het was Ellen Van Loy die op het glibberige parcours in het Peltse Dommelhof de beste start nam. Wereldkampioene Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn volgden in het spoor van de Telenet-Baloise renster. Maar nog op het eind van dezelfde ronde werden de posities herschikt.

Alvarado en Kastelijn slaagden erin afstand te nemen op de rest van de concurrentie. Zowel Van Loy als Cant zakten weg, hun plaats werd ingenomen door de pas 17-jarige Shirin van Anrooij.

Technisch beter
Voorin moest Yara Kastelijn beetje bij beetje haar landgenote laten gaan. Vooral crosstechnisch slaagde Alvarado erin het verschil te maken. De regerende Europese en Nederlandse beloftenkampioene sprong bijvoorbeeld over een slootje waar Kastelijn van de fiets moest en ook in de zandstrook was de Rotterdamse net dat tikkeltje beter.

Zo pakte Alvarado haar tweede zege van het weekend. Kastelijn hield fraai stand op de tweede plaats, Shirin van Anrooij werd meer dan verdienstelijk derde. Ellen Van Loy knokte zich nog terug naar de vierde plaats, Sanne Cant maakte de top vijf vol.

Uitslag:
1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
2. flag-nl Yara Kastelijn
3. flag-nl  Shirin van Anrooij
4. flag-be  Ellen Van Loy
5. flag-be  Sanne Cant
6. flag-nl Manon Bakker
7. flag-be Laura Verdonschot
8. flag-nl Aniek van Alphen
9. flag-be Joyce vanderbeken
10. flag-nl  Maud Kaptheijns

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair