Ceylin del Carmen Alvarado triomfeert in eerste Brusselse Universiteitscross
foto: Cor Vos
zondag 6 januari 2019 om 14:37

Ceylin del Carmen Alvarado triomfeert in eerste Brusselse Universiteitscross

Ceylin del Carmen Alvarado heeft met een groots machtsvertoon de eerste klassementscross in haar carrière gewonnen. De Nederlandse, met roots in de Dominicaanse Republiek, ging in Brussel Loes Sels en Laura Verdonschot vooraf.

Het was vandaag pas de allereerste keer in de geschiedenis dat er rondom de campus van de Brusselse Universiteiten VUB en ULB werd gecrosst, maar de organisatoren hadden er wel een uitdagende, technische omloop van gemaakt. Spek naar de bek van Alvarado dus, die al vanaf het eerste moment haar eigen tempo oplegde. In afwezigheid van onder andere Marianne Vos, Lucinda Brand en Annemarie Worst moest zij voor het mooie weer voor Nederland zorgen.

Op de technische stroken was ze simpelweg een maatje te groot voor wereldkampioene Sanne Cant, die het tempo van Alvarado niet aankon en er even later ook even bij ging liggen. Vervolgens was het de Limburgse Laura Verdonschot die nog een poging deed om Alvarado bij te benen, maar daar was geen beginnen aan. Ronde na ronde liep de renster van Corendon-Circus verder uit en was een het einde dus de verdiende winnares.

Opvallend: Alvarado gaf na de cross aan dat ze volgende week op het Nederlands kampioenschap uitkomt bij de beloften, de categorie waarin ze ook de Europese titel heeft, en zal dus niet met onder andere Marianne Vos en Lucinda Brand meestrijden voor de titel bij de elite vrouwen.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 7: Brussel

1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
2. flag-be Loes Sels op 43s
3. flag-be Laura Verdonschot op 59s
4. flag-us Katie Compton op 1m12s
5. flag-gb Nikki Brammeier op 1m20s
6. flag-it Alice Arzuffi op 1m50s
7. flag-be Sanne Cant op 2m00s
8. flag-nl Maud Kaptheijs op 2m01s
9. flag-be Ellen van Loy op 2m08s
10. flag-us Kaitlin Keough

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.