Ceylin del Carmen Alvarado: “Wil dit jaar aansluiten bij de wereldtop”

Ceylin del Carmen Alvarado: “Wil dit jaar aansluiten bij de wereldtop”

foto: Cor Vos

zondag 6 oktober 2019 om 11:32
Interview

Ceylin del Carmen Alvarado is in het veldrijden officieel nog belofte. Dat is ook de categorie waarin ze dit seizoen zal uitkomen tijdens de kampioenschappen. Toch heeft de 21-jarige Rotterdamse ook een hoger doel. “Uiteraard wil ik die drie U23-titels pakken. Maar daarnaast wil ik ook mijn plek veroveren tussen de wereldtop van de eliterensters en elke week meedoen voor de zege.” Gisteren begon ze alvast met winst in Meulebeke.

Twee jaar geleden verraste Ceylin del Carmen Alvarado al met een aantal podiumplaatsen in elitewedstrijden. Vorig jaar zette ze nog een stap vooruit en won ze in Brussel haar allereerste klassementscross. Dit jaar hoopt ze definitief door te breken, vertelt de Nederlandse met Dominicaanse roots aan WielerFlits.

Overstap overwogen
“Ik was met twijfels naar Meulebeke afgezakt”, begon Alvarado gisteren haar verhaal na de podiumceremonie. “Ik voelde me wel goed op training. En ik won vorige week een regionale wedstrijd in Dordrecht, maar eigenlijk stelt dat allemaal niet zo veel voor. Deze wedstrijd was de échte start van het seizoen. Maar kijk, blijkbaar ben ik in orde. Ik mag hier nu nog niet té veel conclusies uit trekken, want dit is pas één wedstrijd uit een lange rij. En er ontbreken nog concurrentes. Maar dit is alvast een mooi begin.”

Alvarado is nog een jaartje belofte, maar geeft aan dat ze wel degelijk heeft overwogen om vervroegd over te stappen naar de elites. “Ik heb daar heel erg over nagedacht, ja. Maar uiteindelijk doe ik het niet. Ik wil deze winter nog voor de laatste keer maximaal kunnen genieten van de kampioenschappen bij de beloften. Ik wil mijn Europese en Nederlandse titel verlengen en uiteraard ook de wereldtitel behalen.”

Ziek na WK
“Dat was het enige minpunt vorige winter. Ik was favoriete in Bogense, maar moest het doen met brons. Ik heb mezelf toen verwijten gemaakt. Maar achteraf gezien… Ach, het zat gewoon niet mee die dag. Niet toevallig ben ik de week erna ook ziek geworden. Ik heb dat snel een plek kunnen geven en deze winter gaan we er gewoon opnieuw voor.”

Brons in Bogense – foto: Cor Vos

Maar ook voor de rest van het seizoen stelt Alvarado zich ambitieus op. “Ik wil een nieuwe stap vooruit zetten. Ik heb een goed opgebouwde zomer achter de rug. Deels op de weg (bij Restore Cycling Ladies, haar club in de zomer, red), deels op de mountainbike. Ik voel me klaar om ook bij de elite de aansluiting te maken met de wereldtop. Ik wil mijn vaste plekje veroveren en elke week meedoen voor de zege.”

Alle klassementen
De Rotterdamse, die sinds begin 2018 deel uitmaakt van Corendon-Circus, rijdt zowel de Superprestige, de DVV Trofee als de Wereldbeker. “Door het missen van de wedstrijden in de Verenigde Staten weet ik niet wat nog mogelijk is in dat klassement. Maar ook daarin wil ik zover mogelijk geraken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.