Chantal Blaak na Crescent Vårgårda: “Vertrouwen in elkaar belangrijk”
foto: Sirotti (archiefbeeld)
zondag 12 augustus 2018 om 14:53

Chantal Blaak na Crescent Vårgårda: “Vertrouwen in elkaar belangrijk”

Chantal Blaak won gisteren met haar ploeggenoten bij Boels-Dolmans de Crescent Vårgårda-ploegentijdrit. Het vertrouwen onderling was de sleutel naar succes op het kletsnatte parcours, zei ze tegen Cyclingnews.

“Het was zeker nat. Maar de omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde en we kregen allemaal te maken met het natte weer”, zei Blaak. “Maar om eerlijk te zijn, geef ik de voorkeur aan regen boven de wind van vrijdag. Toen werden we bijna van de fiets geblazen.”

Boels-Dolmans deelde een stevige tik uit aan de concurrentie op het 42,5 kilometer lange parcours. De ploeg legde de route af in 53 minuten en 7 seconden en was daarmee zestien seconden sneller dan Sunweb.

“Het is altijd moeilijk om in de regen een ploegentijdrit te rijden omdat je niet veel kunt zien, dus het is belangrijk dat je elkaar vertrouwt. De sleutel in een ploegentijdrit is om het gesmeerd te laten lopen; het was zwaar van het begin tot het eind, maar we verloren nooit ons ritme. We hebben ook de klim en de bochten op het eind goed afgerond”, aldus Blaak.

1 Reacties
Sorteer op:
12 aug
Edit redactie: Foutje, aangepast!

Geef een reactie