Chantal Blaak soleert naar de zege in Omloop het Nieuwsblad

Door , zaterdag 2 maart 2019 om 15:31
Chantal Blaak soleert naar de zege in Omloop het Nieuwsblad

foto: Cor Vos

Chantal Blaak heeft de Omloop het Nieuwsblad op haar naam geschreven. De renster van Boels-Dolmans reed weg op de Muur van Geraardsbergen en zag haar zege daarna niet meer in gevaar komen. Marta Bastianelli en Jip van den Bos sprintten meer dan een minuut later naar de plekken twee en drie.

Niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen openen hun seizoen in de Omloop het Nieuwsblad. Waar het bij de mannen rustig begon, was het bij de vrouwen de hele dag volle bak koers: de Omloop werd zelfs heel even stilgelegd omdat de vrouwen de mannen bij dreigden te halen.

Dit kwam onder meer door de vele aanvallen tijdens de wedstrijd. Lucinda Brand reed een agressieve koers, net als Annemiek van Vleuten en Bastianelli. Hun aanvallen leidden echter niet tot beslissende momenten in de koers, in tegenstelling tot Blaak. Toen zij met nog veertien kilometer te gaan aanviel op de Muur, liet zij Anna van der Breggen, Ashleigh Moolman, Marta Bastianelli en Floortje Mackaij achter. Zij kwamen niet meer terug, waarna Blaak haar eerste feestje van het seizoen kon vieren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.