Chaves is weer terug: “Er valt een last van mijn schouders”
foto: LaPresse
vrijdag 31 mei 2019 om 17:30

Chaves is weer terug: “Er valt een last van mijn schouders”

Esteban Chaves is weer helemaal terug. De Colombiaan wist de negentiende etappe van de Giro d’Italia te winnen vanuit de vroege vlucht. “Dit is blijdschap. Er valt een last van mijn schouders”, zegt Chaves na afloop.

Na een langdurige blessure was het lang aanmodderen voor Chaves. Eerder deze Giro werd hij al tweede in Anterselva, nu wint hij. “Dit is het resultaat van al het harde werk de laatste twee, drie jaar. Het is niet alleen voor mij een zege, maar ook voor mijn familie, de ploeg en voor alle vrienden die mij gesteund hebben de laatste jaren”, vertelt Chavito, die er wel hard voor moest werken richting San Martino di Castrozza.

“De slotklim was niet heel steil”, erkent de ritwinnaar. “Ik moest veel aanvallen. Deze klim was zoals het leven. Je moet blijven proberen, blijven aanvallen en blijven vechten, want je weet niet wanneer je de rest lost. Maar ik ben over de finish gekomen met de overwinning.”

“Dit is een grote opluchting. Dit laat zien dat ik het nog kan. Dit laat zien dat ik nog niet klaar ben. Dit laat zien dat ik het nog lang kan blijven doen”, somt de klimmer op. Na de finish viel hij zijn emotionele ouders in de armen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.