Chaves mikt op top-5 Giro, gebroeders Yates rijden Tour
donderdag 22 oktober 2015 om 14:14

Chaves mikt op top-5 Giro, gebroeders Yates rijden Tour

Bij Orica-Greenedge zijn ze er al zo goed als uit. Johan Esteban Chaves rijdt in 2016 de Giro d’Italia, terwijl Adam en Simon Yates het mooie weer moeten gaan maken in de Tour de France. “Dat is wel de bedoeling”, bevestigt ploegleider Matt White aan Cyclingnews.

Chaves gemotiveerd voor de Giro
Hoewel de plannen nog niet op papier staan, lijkt het er wel op om Chavito aan het vertrek van de Giro in Apeldoorn te brengen. “We gaan de profielen van de ritten nog in detail bekijken, maar mijn eerste gedacht is dat Esteban heeft bewezen een jongen te zijn voor het grote ronde-werk. Zeker gezien zijn recente prestaties in de Vuelta a España. Ik weet dat hij extreem gemotiveerd is om komend seizoen richting de Giro en de Vuelta te gaan, om verder te bouwen op zijn resultaten van het voorbije seizoen”, aldus White.

Ploeg ambieert podiumplek
Orica-GreenEDGE zet hoog in met haar poulain. De Colombiaan gaat voor een plek bij de eerste vijf in de Giro, maar de ploegleiding is van mening dat het podium er ook in zit. “Je moet hoog inzetten”, vindt White. “Als je vooraf had gezegd dat Esteban vijfde zou worden in de Vuelta, met zo’n sterk deelnemersveld, waren we blij verrast geweest. Hij heeft echter aangetoond dat hij het kan, hij heeft zijn klasse getoond. Door zijn ontwikkeling is het voor ons duidelijk geworden dat we opnieuw op de top-5 van een grote ronde kunnen mikken. En waarom niet hoog inzetten? Het podium zou het ultieme zijn op dit moment van zijn ontwikkeling.”

Geen druk op gebroeders Yates

PIC551737185

Adam (links) en Simon (rechts) Yates – Foto: Sirotti

Omdat Chaves opnieuw kiest voor de combinatie Giro-Vuelta, is de weg vrij voor de gebroeders Yates om de Tour-ploeg aan te voeren. “Zij hebben dit jaar laten zien dat ze grote eendagskoersen kunnen winnen en meedoen om de prijzen in de grootste WorldTour-wedstrijden. We gaan de Tour in met een open boek. Als het algemeen klassement nog te vroeg is voor ze, gaan we op stage-hunting mode in de bergen. Want als één ding zeker is, is dat er meer dan genoeg ritten zijn die passen bij zowel Adam als Simon.”

Zelfde opbouw
“Ik denk dat de Yates-broers een zelfde schema zullen rijden als in 2015”, vervolgt White. “In maart en april zullen ze rijden om koersen te winnen, waarna ze een rustperiode inlassen om vervolgens in het Critérium du Dauphiné weer opbouwen naar de Tour. Dat is dit seizoen goed gelukt: ze hadden in de Tour een goede conditie, na ongelofelijke starts van hun seizoen. Het betekent dus dat de één Parijs-Nice gaat rijden, terwijl de andere Tirreno-Adriatico aandoet. Vanaf april brengen we Simon en Adam dan weer bijelkaar.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2015 14:22
Fixed, thnx! [YIJ]
22 oktober 2015 14:28
Dan moet hij in de winter wel flink aan zijn tijdrit gaan werken.
22 oktober 2015 14:29
Fixed, thnx! [YIJ]
22 oktober 2015 14:33
Ik wilde net zeggen HoofdIsVrij.. als Chaves de Giro doet dan mag hij toch wel aan zn TT gaan werken. Die klimtijdrit kan wel, maar de andere... dunno.
22 oktober 2015 14:34
Fixed, thnx! [YIJ]
22 oktober 2015 14:56
In de afgelopen Vuelta ook gewoon top 20 in die tijdrit. Die ene tijdrit in de Giro is niet zo lang (maar 40km) en bepaald niet vlak. Zo belangrijk zijn tijdritcapaciteiten nou dus ook weer niet in de Giro.
22 oktober 2015 16:12
Goede keuzes van OGE. Ben erg benieuwd naar de ontwikkeling van Chaves en de Yates broertjes (en Ewan, Haig en Power).
Vraag me wel af hoe ze van plan zijn om Gerrans en Matthews te gaan managen. Het kwam afgelopen Giro wat geforceerd over. Gezien zijn ontwikkeling zal de ploeg meer en meer voor Matthews gaan. Vraag is alleen hoe Gerrans daar mee om zal gaan. Bij het WK bleek hij zijn ego al niet opzij te kunnen zetten.
22 oktober 2015 18:06
Ik ben er nog steeds niet uit wie nou meer getalenteerd is : Adam of Simon.
Mijn gevoel zegt Simon.
22 oktober 2015 20:32
Mijn gevoel zegt Adam :x
22 oktober 2015 21:23
Mij boeien die Yates-broertjes en hun al dan niet getalenteerder zijn dan de ander helemaal niks, die foto met die 2 lachende blije identieke koppen ook niet, doe mij maar Chaves.
22 oktober 2015 21:31
edit redactie: niet doen
23 oktober 2015 07:45
Die Yates broers verbazen me, elke keer als ik denk "Simon is geloof ik de beter" dan wint Adam weer een koers. Ik vind dat ze volgend jaar wel wat meer duidelijkheid hierover mogen verzorgen :P
23 oktober 2015 23:02
Podium is niet haalbaar voor Chaves.
1.Nibali
2.Dumoulin
3.Gesink

Om te reageren moet je ingelogd zijn.