Chiara Consonni snelt naar zege in SPAR Flanders Diamond Tour
zondag 9 juni 2024 om 18:35

Chiara Consonni snelt naar zege in SPAR Flanders Diamond Tour

Chiara Consonni heeft de elfde editie van de SPAR Flanders Diamond Tour gewonnen. De 24-jarige renster van UAE Team ADQ was de snelste na 137 kilometer rond Nijlen.

Daags na Dwars door het Hageland, werd er opnieuw gekoerst op Vlaamse bodem. Dit keer stond de SPAR Flanders Diamond Tour op het programma voor het vrouwenpeloton. Over een volledig vlak parcours rond Nijlen werden tien lokale rondes van iets meer dan 13 kilometer afgelegd. Op dit lokale circuit lagen er met de Bogaertseheide en de Nieuwe Bevelsteenweg wel twee kasseistroken op het parcours. De herhaling van rondes zorgde voor een totaal van 22 stroken over 137 kilometer.

Met het ontbreken van recordhoudster Julie de Wilde (drie zeges in de Vlaamse koers) en SD Worx-Protime dat niet aan het vertrek stond, zagen andere rensters en ploegen hun kans schoon. Met Chiari Consonni aan de start was er een grote topfavoriet. Al verschenen ook de Oostenrijkse zusters Schweinberger aan het vertrek. Kathrin Schweinberger wist afgelopen week nog te verrassen op Vlaamse bodem door Dwars door de Westhoek op haar palmares bij te schrijven. Voor Lidl-Trek leek Lucinda Brand de vooruitgeschoven kopvrouw.

Het was Consonni die haar favorietenstatus waar kon maken. De Italiaanse sprintster was Anniina Ahtosalo en Kathrin Schweinberger te snel af in de sprint. Het is de tweede zege op Belgische bodem voor de sprintster van UAE Team ADQ dit jaar. Tijdens de GP Eco-Struct/Thompson/Security Tools was ze Fins kampioene Ahtosalo ook al te snel af.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.