Chicchi de snelste in Boucles de la Mayenne
foto: Sirotti
vrijdag 3 juni 2016 om 17:35

Chicchi de snelste in Boucles de la Mayenne

De eerste rit in lijn in de Boucles de la Mayenne is gewonnen door Francesco Chicchi. De sprinter van Androni Giocattoli-Sidermec was in de straten van Chateau de Craon sneller dan Thomas Boudat (Direct Enegerie) en Julien Duval (Armée de Terre).

Pas na vijftig kilometer koers wist een kopgroep zich af te scheiden van het peloton. Van de vijf renners was Sébastien Chavanel de meest aansprekende naam. De vroege vluchters kregen van het peloton, onder leiding van Direct Energie, weinig ruimte. Het verschil kwam nooit ver boven de twee minuten.

Bij het benaderen van de eerste lokale omloop wist Chavanel enige tijd solo aan de leiding te rijden, maar de Fransman kon zijn inspanning niet vasthouden. Hij werd korte tijd later ingerekend door zijn medevluchters.

In de finale van de wedstrijd werd het commando in het peloton overgenomen door Fortuneo-Vital Concept. Met nog tien kilometer te rijden wisten zij de vroege vluchters in te rekenen. Zesde kilometer verder probeerde Domino Goncalves van Caja Rural-Seguros RGA een alles of niets poging. Door toedoen van Cofidis liep dat op niets uit.

In een chaotische sprint wist Chicchi uiteindelijk de zegebloemen op te eisen. Klassementsleider Bryan Coquard kwam niet verder dan de vijfde plek in de rituitslag.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2016 17:38
Hebben ze expres voor Boudat gereden of kunnen ze beter gewoon naar huis gaan?
3 juni 2016 17:42
Hulde
3 juni 2016 17:50
@r525: geen idee hoe de sprint is gelopen. Maar volgens mij hebben ze nu wel de eerste twee plaatsen in het klassement, naar huis gaan lijkt dus geen goed idee.
3 juni 2016 17:58
@hakkie
Was ook een beetje een flauwe opmerking ;)
Vind alleen dat ze met zo'n sprinttrein in deze koers eigenlijk niet mis mogen grijpen
Ben overigens benieuwd of Boudat dit jaar zijn eerste grote ronde tegemoet gaat.
3 juni 2016 18:03
Grote ronde? Laat die jongen eerst eens een vijfdaagse ronde rijden, daarna een WT-wedstrijd uitrijden en dan een WT-wedstrijd van een week rijden. Dat zou al een mooie stap zijn.
3 juni 2016 18:17
Paar dagen hard worden in de Vuelta lijkt me toch niet slecht voor de ontwikkeling!
3 juni 2016 18:35
Boudat heeft zijn focus op Rio liggen: omnium. Die gaat volgend jaar pas echt hard op de weg.
3 juni 2016 21:29
Leuk om de broertjes Van der Poel te volgen.....
3 juni 2016 22:59
Chicchi hij kan het nog ooit op het punt gestaan een topsprinter te worden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.