Chloé Dygert kampt met klierkoorts
foto: Cor Vos
zaterdag 26 maart 2022 om 19:29

Chloé Dygert kampt met klierkoorts

Chloé Dygert heeft in 2022 nog maar één koers gereden. Na de Omloop Het Nieuwsblad, eind februari, kwam ze niet meer in actie. De Amerikaanse heeft namelijk de ziekte van Pfeiffer, waardoor ze het klassieke voorjaar aan zich voorbij ziet gaan. Dat meldt Cyclingnews.


Afgelopen winter bracht Dygert door in België vanwege haar baanseizoen. “Toen Chloe terugkeerde naar Colorado, voelde ze zich niet honderd procent tijdens de eerste paar trainingen”, vertelt Gary Sutton, een coach van de Amerikaanse baanselectie. “We dachten dat het misschien kwam door de hoogte. Het medische team besloot om wat testen te doen, en daar kwam uit dat ze het Epstein-Barr virus (de ziekte van Pfeiffer, red.) had.”

Dygert zal een lange rustperiode nodig hebben. “Op het moment is ze op een goede plek en gaat ze er goed mee om. Ik weet dat ze verwachtte klaar te zijn voor Parijs-Roubaix, maar dit zal nu zeker niet het geval zijn. Ze zal zeker een of twee maanden van de fiets blijven, geloof ik, maar ik ben geen dokter”, aldus Sutton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.