Chloe Hosking wint derde editie La Course, Marianne Vos derde
foto: ASO
zondag 24 juli 2016 om 15:17

Chloe Hosking wint derde editie La Course, Marianne Vos derde

De derde editie van La Course is gewonnen door Chloe Hosking. Na 89 kilometer over de Champs-Elysées was de Australische renster van Wiggle High5 de snelste aan de streep. Marianne Vos eindigde als derde. Ellen van Dijk probeerde nog een sprint te ontlopen, maar zij werd vlak voor de finish ingerekend.

Blaak en Brand actief
In een zonovergoten Parijs trapten de vrouwen de dag af met La Course. Chantal Blaak (Boels-Dolmans) en Lucinda Brand (Rabo-Liv) geraakten op de rondjes over de Champs-Elysées in een kopgroep van vier, maar meer dan twintig seconden voorsprong kregen zij niet. In totaal reden de dames dertien keer het circuit. Veel rensters probeerden weg te springen, maar kwamen niet weg door het hoge tempo in het peloton.

Brand weer ten aanval
De sprintersploegen probeerden de controle te handhaven. Twee rondes voor het einde was daar opeens een versnelling van opnieuw Brand, dit keer met Amy Pieters (Liv-Plantur) en de Amerikaanse Lauren Stephens (Tibco-SVB). Bij het ingaan van de slotronde had het trio een kleine tien seconden voorsprong, maar op 3,7 kilometer was de vlucht van de drie ten einde. Het peloton werd nog meerdere keren opgeschrikt door valpartijen, waardoor een uitgedund peloton zich op ging maken voor de eindsprint.

Van Dijk kan sprint niet voorkomen
Ellen van Dijk probeerde de boel nog te ontregelen met een demarrage op twee kilometer van de streep. De Nederlandse van Boels-Dolmans zette alles op alles, maar Rabo-Liv reed het gat dicht in de laatste lijn. In de sprint die volgde bleek Hosking over de beste sprint te beschikken. Lotta Lepistö werd op ruime achterstand tweede, voor Marianne Vos.

[poll id=”290″]

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2016 15:19
Leek er op dat vos moest uitwijken toen ze de sprint wilde inzetten
24 juli 2016 15:23
Er ging iets mis met de Rabotrein, lijkt het.
24 juli 2016 15:25
Cervelo had misschien een keuze moeten maken i.p.v. beide apart te sprinten, maarja Hosking wint hier wel met lengte was geen houden aan.
24 juli 2016 15:26
Ik krijg waarschijnlijk een hoop negatieve reacties...Maar wat was dit niveau bedroevend zeg. Zoveel valpartijen onvoorstelbaar. Eerste en laatste keer dat ik de moeite neem om dit te kijken. En nee ik kan het zelf niet beter. Vandaar dat ik geen wielrenner ben ;-)
24 juli 2016 18:28
@Mardai
Flauw om jezelf zo in te dekken. Ik vond dat ze hard koersten en ja dan kan er gevallen worden. Dat er bij de mannen minder wordt gevallen komt alleen omdat zij na 3 weken minder risico's nemen. Als het voor hen een eendagskoers was zouden ze op dit parcours ook vallen.

Ik vind het lullig voor de vrouwen dat ze dit verschrikkelijke parcours krijgen om zich te bewijzen. Is alleen geschikt voor een show na een grote ronde.

Dat er dan mensen als jij, die zelf geen wielrenner zijn, weer lekker over de vrouwen gaan oordelen is gewoon slap.

44 gemiddeld ik heb het in mijn beste tijd niet gehaald.
@Mardai.

Beginnen met deze zin:
Ik krijg waarschijnlijk een hoop negatieve reacties…

Voor mij als wielerliefhebber is La Course niet een hoogtepunt, maar voor jou zeker niet.

Ik vind de koers enorm gaaf om te volgen, of het nu dames of heren zijn.

Jij niet. Maar ieder zijn ding.
24 juli 2016 19:42
Misschien een idee voor volgend jaar. Op de 2e rustdag de dames een etappe laten rijden van de laatste week als eendagswedstrijd.
25 juli 2016 08:20
@redactie Pieters rijdt dit jaar voor Wiggle High5
25 juli 2016 08:25
Mardai heeft wel gelijk.

Hij (?) krijgt een hoop negatieve reacties.
25 juli 2016 15:29
Nee, dan de heren die koersen in Parijs. Alsof dat enig nut heeft. Die laatste rit kun je net zo goed schrappen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.