Chris-Anker Sørensen heeft waarschuwing gekregen
maandag 16 november 2009 om 17:01

Chris-Anker Sørensen heeft waarschuwing gekregen

Chris-Anker Sørensen heeft afgelopen zomer een waarschuwing gekregen van de Deense Antidopingagentschap wegens het missen van een dopingcontrole buiten competitie. Dat schrijft hij zelf in zijn boek dat deze week verschijnt. Als hem dit nog twee keer overkomt binnen de 18 maanden, hangt hem een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Na een criterium in Kjellerup, in de maand juli, had hij verkeerde plaats opgegeven waar de antidopingcontroleurs hem konden treffen. Hij was niet thuis, zoals hij had aangegeven, maar elders in de stad blijven hangen. “Ik biecht dit op, omdat ik niets heb te verbergen. Ik hoop, dat de mensen mij nu niet gaan vergelijken met Michael Rasmussen”, zegt Sørensen in de Deense krant Berlingkse Tidende.

“Het is een manier om te laten zien hoe makkelijk het mis kan gaan, en hoe voorzichtig je moet zijn om te voldoen aan schema’s en afspraken, om geen waarschuwing te krijgen als controleurs je niet kunnen vinden op een bepaald adres. Bij Saxo Bank is de zaak uitgepraat. Bjarne (Riis) weet dat het een vergissing was. Ik denk niet dat ik verdere problemen zal hebben”, klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.