Chris Froome als wegkapitein naar Ronde van Frankrijk
Chris Froome - foto: Cor Vos
dinsdag 15 juni 2021 om 14:07

Chris Froome als wegkapitein naar Ronde van Frankrijk

Chris Froome zal dit jaar dan toch de Tour de France betwisten. De viervoudig Tourwinnaar zal dit jaar geen klassement najagen, maar hij zal fungeren als wegkapitein in dienst van kopman Michael Woods, stelt Israel Start-Up Nation in een communiqué.

Iets meer dan twee jaar geleden kwam Froome Critérium du Dauphiné zwaar ten val tijdens de verkenning van de individuele tijdrit. Sindsdien probeert Froome weer op zijn oude niveau te komen, maar hier slaagde de Brit nog niet in. Toch heeft Froome volgens manager Rik Verbrugghe voldoende toe te voegen om geselecteerd te worden. “Chris wordt de komende Tour de France onze wegkapitein”, zegt de Belg. “Als viervoudig winnaar is zijn ervaring niet te onderschatten waar het team tijdens de race gebruik van kan maken.”

Tijdens de Ronde van Frankrijk hoopt Verbrugghe vooral progressie te zien bij Froome. “Prestatiegewijs hoop ik op een nieuwe verbetering ten opzichte van de Dauphiné. We hopen dat het elke etappe wat beter met Chris gaat.”

Froome zelf zegt dat het voelt als loon naar werken om na twee gemiste edities weer aan het vertrek van de Tour te verschijnen. “Ik heb er ontzettend hard voor gewerkt om te staan waar ik nu sta. Ik ga niet als kopman van start, maar ik wil het team zo goed mogelijk ondersteunen. Met Michael Woods hebben we een sterke kopman en ik kijk ernaar uit om alles voor hem te geven en te strijden tot in Parijs.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.