Chris Froome: “Beslissing over Giro-deelname moet ik nog nemen”

woensdag 31 oktober 2018 om 18:43
Chris Froome: “Beslissing over Giro-deelname moet ik nog nemen”

foto: Sirotti

Chris Froome weet nog niet of hij in 2019 zijn titel zal proberen te verdedigen in de Giro d’Italia. In december zal hij daarover pas een beslissing nemen, zei hij vandaag tijdens de presentatie van het parcours. De komende editie wordt gekenmerkt door het aantal tijdritkilometers, bijna zestig – verdeeld over drie individuele tijdritten.

Chris Froome was vandaag als special guest aanwezig tijdens de presentatie van de 102e editie van de Giro d’Italia. Samen met Italiaans kampioen Elia Viviani mocht hij zijn licht laten schijnen over het parcours van La Corsa Rosa. “Deze Giro belooft erg explosief te worden, dat maakt het zeker interessant”, zei Froome.

“Deze editie van de Giro ziet er erg goed uit en kan alleen door een complete renner worden gewonnen. De bergen en tijdritten zijn in evenwicht in dit parcours. Ook is er een georganiseerde ploeg nodig. De etappe met de Gavia en de Mortirolo is een beest! Die komt na een rustdag en op die dag staan de ware kampioenen op uit het peloton”, blikte hij vooruit.

De 33-jarige Brit won vorig jaar het eindklassement en reed zich daarmee in een illuster rijtje; hij heeft alle grote rondes nu minstens één keer op zijn naam geschreven. Of hij er volgend jaar opnieuw bij is in Italië, liet hij nog in het midden. “Die beslissing moet ik nog nemen. Tijdens het trainingskamp in december hak ik de knoop door.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair