Chris Froome: “Die vijfde Tourzege is nog iets waar ik werk van wil maken”
foto: Sirotti
maandag 20 augustus 2018 om 09:59

Chris Froome: “Die vijfde Tourzege is nog iets waar ik werk van wil maken”

Tijdens de voorbije Tour de France werd Chris Froome overvleugeld door mede-kopman Geraint Thomas. De Brit eindigde uiteindelijk een derde plaats, maar leek hier geen probleem mee te hebben. “Ik vond het speciaal om deel te mogen uitmaken van het succes van Geraint. Ik ben zeker dat we het ook volgend jaar kunnen laten werken”, aldus Froome tegenover Sporza.

Het was voor Froome weer even wennen om niet op het hoogste schavotje te mogen plaats nemen na drie eindzeges in grote rondes op rij. “Het was een ongelooflijke reeks. Ik zou op voorhand meteen getekend hebben voor al die resultaten”, blikt hij terug. “De meest memorabele eindzege was wellicht de Giro. Door mijn val in de openingstijdrit voelde ik mij 10 dagen niet top. Maar op het einde kwam ik erdoor en de rit over de Finestre was ideaal om nog iets te proberen. Het was old school wielrennen. Ik was verbaasd dat het goed heeft uitgepakt.”

Volgend jaar overweegt de Brit om wederom een poging te doen zijn vijfde eindzege in de Tour de France te behalen. “Ik weet nog niet wat het plan is voor volgend jaar, maar ik kan me voorstellen dat de Tour mijn hoofddoel wordt. Die vijfde Tourzege is nog iets waar ik voor het einde van mijn carrière werk van wil maken. Dan zou ik kunnen toetreden tot het elitegroepje met 5 eindzeges”, aldus Froome.

Voorafgaand aan én tijdens La Grande Boucle was er het nodige te doen om de persoon Froome. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij het Franse publiek. “Ik kan die reacties ook wel begrijpen. Die mensen zijn opgehitst door wat er in de pers is verschenen”, nuanceert Froome het gedrag. “De dingen die ik zag weerspiegelen volgens mij ook niet hoe Frankrijk echt is. Het is een minderheid die zich zo gedraagt. Ik hou nog altijd van het land! Ik woon er zelfs.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2018 10:05
''Het was old school wielrennen.'' Jaja Froompie dat dachten we dus al..
    20 augustus 2018 10:06
    Froome zit dus nog steeds in het verdomhoekje?
    21 augustus 2018 00:04
    Nou inderdaad. Om het zoals George ook al zei : ‘hij deed een Landisje’..... echt old school wielrennen....
20 augustus 2018 10:17
Froome woont in Monaco, neem ik aan. Dat is niet helemaal hetzelfde als Frankrijk. En hij woont daar ook niet omdat hij zo van Frankrijk houdt.
    20 augustus 2018 10:28
    Inderdaad, Chris moet nog even zijn geografische kennis wat bijspijkeren. Hij woont in Monaco en niet in Frankrijk. Het verschil daartussen kan hij onder meer herkennen aan de belasting die hij (niet) moet betalen.
    20 augustus 2018 11:32
    Maar hij traint/werkt wel in Frankrijk. (Je punt is geo grafisch gezien niet relevant, zelfs de voetbal ploeg van Monaco speelt in de franse competitie)
    Maar: als je gebruik maakt van Franse diensten/wegen om op te trainen zou Het mooi zijn om er Ook belasting te betalen.
20 augustus 2018 10:24
Die rit met de Finistre was echt geweldig. Echt de race van het jaar wellicht (samen met de E3 dan ook z'n ongelooflijke solo).
20 augustus 2018 11:20
Ondanks alles blijft het erg vaag dat hij een test met zeer grote overschrijding heeft gehad inzake de salbutamol .
20 augustus 2018 11:41
Ik zie hem niet meer die 5e Tour winnen. Was dit jaar niet zo goed meer als voorgaande jaren
    20 augustus 2018 11:43
    Met de Giro in de benen nog derde worden... ik denk dat veel renners daarvoor zouden tekenen.
    20 augustus 2018 12:24
    De Giro had hij normaal ook niet kunnen winnen,zonder de slechte verhouding tussen zijn achtervolgers bij zijn wanhoopspoging en de hulp van Astana in de laatste week.
    20 augustus 2018 22:47
    Bla @eddyB
    Als Lance nog had meegedaan had ie geeneen tour gewonnen. Zo ken ik er nog meer. Dumoulin ging wachten en was niet sterk genoeg om daarna, na de hele dag te sparen, froome die de hele dag energie gebruikte weer enigszins terug te pakken. Deal with it
20 augustus 2018 13:04
Ik zou er geen traan om laten als hij per direct stopt. Vind het belachelijk dat hij nu verder kan rijden alsof er niets gebeurd is.
20 augustus 2018 13:31
Na al dat gezeik van anti sky en froome malloten. Gun ik hem zeker die 5de overwinning en meer.
Hij was altijd correct, heeft niets fout gedaan en behandeld degene die hem onjuist bejegenen met respect.
Groots winnaar en sportman.
Elk jaar doet hij wel iets op de fiets dat fenomenen is. Hopelijk doet hij dat voortaan iets vaker.
    20 augustus 2018 17:03
    Groot doping gebruiker bedoel je ,die Amerikaan was ook een groot sportman alleen heeft hij nou niks meer
    20 augustus 2018 22:48
    Niets fout gedaan???

Om te reageren moet je ingelogd zijn.