Chris Froome hervat seizoen in Route d’Occitanie
foto: Cor Vos (archief)
maandag 20 juli 2020 om 14:33

Chris Froome hervat seizoen in Route d’Occitanie

Chris Froome hervat zijn seizoen van 1-4 augustus in de Route d’Occitanie. Dat meldt Cyclingnews. De kopman van Team Ineos, die na dit jaar vertrekt naar Israel Start-Up Nation, rijdt in aanloop naar de Tour de France in ieder geval nog het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus).

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mogelijk rijdt Froome tussen de Route d’Occitanie en de Dauphiné ook nog de Tour de l’Ain (7-9 augustus). In dat geval zou hij daar Geraint Thomas al tegenkomen. De Welshman pakt in die Franse rittenkoers de draad weer op. Mogelijk worden de Britten vergezeld door Egan Bernal. De Colombiaan herbegint waarschijnlijk – net als Froome – in de Route d’Occitanie.

De kopmannen van Team Ineos rijden vervolgens alle drie de Dauphiné als laatste voorbereiding op de Tour de France. Van een aangewezen kopman is nog geen sprake. Die beslissing valt pas als het seizoen op gang is gekomen. “Alle drie hebben ze laten zien dat ze in staat zijn om de ploeg te leiden en klaar zijn om dat te doen”, klinkt het vanuit het team. “Een definitieve rolverdeling wordt tegen die tijd gemaakt, als er meer informatie is over het vormpeil en welke rolverdeling het best past bij de strategie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.