Chris Froome kijkt naar Olympische Spelen van Tokio
foto: Cor Vos
donderdag 7 februari 2019 om 16:22

Chris Froome kijkt naar Olympische Spelen van Tokio

Chris Froome hoopt dit jaar voor de vijfde keer de Tour de France te winnen. De Brit kijkt echter ook al met een schuin oog naar 2020, en dan specifiek naar één koers. “De Olympische Spelen van Tokio. Dat is mijn doel”, zo laat hij weten aan La Gazzetta dello Sport.

Waarom Froome zich richt op de Olympische wegwedstrijd? Het parcours is namelijk op maat van de klimmers, met onder meer de Mount Fuji en de Mikuni Pass (6,8 km aan 10,2%). Die laatste klim ligt op iets meer dan dertig kilometer van de finish.

Toch beseft Froome dat het roer om moet, wil hij kans maken op een medaille. “Ik moet realistisch zijn: ik heb het nog niet geweldig gedaan in de klassiekers. Ik moet echt iets veranderen aan mijn voorbereiding, om daadwerkelijk een kans te hebben. Daarnaast zal ik anders moeten gaan koersen.”

WK in Yorkshire 
Froome heeft zeker niet de garantie van het kopmanschap, aangezien de Britse bondscoach ook kan kiezen voor Geraint Thomas of de gebroeders Yates. Froome hoopt in september het WK in het Britse Yorkshire te rijden, om zodoende wat ervaring op te doen. “Ik wil er in topvorm aan de start verschijnen, maar dan wel in dienst van anderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.