Chris Froome maakt rentree in criterium van Saitama
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2019 om 13:32

Chris Froome maakt rentree in criterium van Saitama

Chris Froome zal op zondag 27 oktober zijn rentree maken in het criterium van Saitama, Japan. De viervoudig Tourwinnaar revalideert nog altijd van zijn zware valpartij in het Critérium du Dauphiné, maar hij sprak eerder al de hoop uit dit seizoen nog terug te keren in koersverband. Ook zijn ploeggenoot en Tourwinnaar Egan Bernal is van de partij. 

Er werd enige tijd gevreesd voor de carrière van Froome, maar de renner van Team Ineos zou voorspoedig herstellen van zijn zware valpartij in het Critérium du Dauphiné. Zo zit hij alweer op de fiets, al is er nog een lange weg te gaan voor Froome, die volgende maand alweer zijn rentree zal maken in het peloton.

Froome heeft namelijk toegezegd te zullen deelnemen aan het criterium van Saitama, dat al enkele jaren wordt georganiseerd door de ASO. Froome zal in Japan onder meer ploeggenoot Bernal tegenkomen, die dit jaar voor de eerste keer de Ronde van Frankrijk won. De organisatie kan ook rekenen op de aanwezigheid van Alejandro Valverde en Romain Bardet.

Meerdere toppers 
Verder staan ook Jakob Fuglsang en Matteo Trentin aan de start. Het is geen verrassing dat Froome uitgerekend in Saitama zijn rentree maakt. De 34-jarige ronderenner heeft sinds zijn allereerste zege in 2013 slechts één editie gemist. Vorig jaar ging de overwinning naar Valverde, die in zijn regenboogtrui Geraint Thomas en thuisrijder Yukiya Arashiro wist te verslaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.