Chris Froome mag thuis verder herstellen van zijn blessures
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2019 om 15:25

Chris Froome mag thuis verder herstellen van zijn blessures

Chris Froome hoeft niet langer in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum te herstellen van zijn blessures, die hij opliep in het Critérium du Dauphiné. Ploegmanager Dave Brailsford van Team Ineos liet vandaag namelijk weten dat de viervoudige Tourwinnaar thuis verder mag opknappen.

“Chris mocht gisteren het ziekenhuis verlaten. Een belangrijke stap. Hij zette voor het eerst sinds lange tijd zijn voeten op de grond. Nu begint hij aan een lange revalidatie”, vertelde Brailsford tijdens een persconferentie in aanloop naar de Tour de France. Froome kwam hard ten val tijdens de Dauphiné toen hij de tijdrit aan het verkennen was. Daarbij raakte hij zwaar geblesseerd.

Brailsford zei tevens dat een paar ploegmaats Froome al hadden opgezocht. Daarbij maakte hij een opgewekte indruk. Weliswaar is de Brit zwaar geblesseerd, maar de ploeg gelooft dat hij kan terugkeren als hij eenmaal hersteld is. “Neem bijvoorbeeld Luke Rowe. Hij had ook een zware blessure, maar kwam er weer bovenop. Topsporters kunnen altijd net iets meer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.