Geen Tour voor Froome na val in aanloop naar tijdrit Dauphiné

Geen Tour voor Froome na val in aanloop naar tijdrit Dauphiné

foto: Cor Vos

woensdag 12 juni 2019 om 13:45

Chris Froome moet de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. Tijdens het Critérium du Dauphiné kwam de Brit, viervoudig winnaar van de Tour, ten val tijdens de verkenning van de individuele tijdrit. Daarbij raakte hij zwaar geblesseerd.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Froome tijdens zijn verkenningstocht een betonnen hindernis hebben geraakt, waarna hij zwaar ten val kwam. De Belgische krant meldt tevens dat ploegmanager Dave Brailsford vreest voor een breuk. In dat geval kan er vermoedelijk een streep door Tourdeelname.


Update 14.20 uur

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe heeft Froome bij de val in de voorbereiding op de tijdrit van het Critérium du Dauphiné vermoedelijk zijn bekken gebroken. Dat meldt de krant op basis van de ploegleiding van zijn ploeg Ineos. Vaststaat dat de Brit de strijd in het Dauphiné vroegtijdig moet staken, maar bij een breuk zou tevens zijn deelname aan de Tour de France op de tocht staan. De ploeg heeft via haar officiële kanalen nog niets medegedeeld over mogelijk kwetsuren.


Update 15.00 uur

Chris Froome moet de Tour de France aan zich voorbij laten gaan. De Brit heeft zich zwaar geblesseerd bij zijn valpartij tijdens de verkenning van het tijdritparcours in het Critérium du Dauphiné. Dat vertelde ploegbaas Dave Brailsford zojuist aan de pers.

Brailsford: “Froome kwam ten val in een afdaling aan hoge snelheid. Hij raakte daarbij een muur. De ambulance was er snel bij. De dokters ontfermden zich vervolgens over hem, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is een zeer serieus ongeval. Voor alle duidelijkheid, hij zal niet aan de start staan van de Tour de France. Het zal lang duren voordat hij weer kan koersen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.