Chris Froome op intensive care na operatie van acht uur

donderdag 13 juni 2019 om 11:31
Chris Froome op intensive care na operatie van acht uur

foto: Cor Vos

Update

Chris Froome ligt na een operatie op de intensive care in het ziekenhuis van Saint-Étienne. Dat heeft ploegmanager Dave Brailsford van Team Ineos gezegd in het BBC-programma 5 Live Sport. Brailsford meldde ook dat Froome zijn heup gebroken heeft, iets wat tot nu toe nog niet bekend was.

Eerder op de avond maakte Team Ineos bekend dat de Britse kopman zijn rechterdijbeen, een elleboog en meerdere ribben heeft gebroken bij een val. Dit gebeurde eerder op de woensdag tijdens de parcoursverkenning van de Dauphiné-tijdrit.

Zorgen bij Brailsford
“Hij ligt op de intensive care in het ziekenhuis van Saint-Étienne. Ze hebben hem overgebracht van het ziekenhuis van Roanne, waar hij eerst naartoe was gebracht. Hij is in goede handen en we zorgen ervoor dat alles zo goed als mogelijk verloopt. Het is een zware situatie en hij ziet er niet goed uit”, zegt Brailsford, die nog niet met zijn kopman gesproken heeft.

“Ik ben bezorgd. We hebben zijn vrouw Michelle ingevlogen en zij is bij hem in het ziekenhuis. We moeten de situatie in de gaten houden. Hij is nu geopereerd om de eerste fase van medische behandelingen in te gaan”, aldus Brailsford. Het plan is om Froome nog zeker twee dagen in het ziekenhuis in Saint-Étienne te houden.

‘Ik ben er zeker van dat we hem weer zien koersen’
Over mogelijke gevolgen voor de carrière van Froome op de lange termijn wil de ploegbaas niet nadenken. Wel haalt Brailsford de zware blessure van Luke Rowe aan, die een verbrijzelde enkel had na een ongeluk tijdens een vrijgezellenfeest. “We dachten dat dat einde loopbaan was, maar een jaar later kwam hij weer in actie. Chris is misschien in een andere fase van zijn carrière, maar ik ben er zeker van dat we hem weer zien koersen.” (Eerste bericht, 13 juni, 00.02 uur)


Update 11.30: Operatie van acht uur voor Froome

De operatie van Chris Froome aan zijn verschillende botbreuken duurde maar liefst acht uur. Dat heeft Dave Brailsford een dag na de zware ingreep toegelicht. De verwachting is dat de Britse coureur nog zeker een paar dagen in het ziekenhuis, waar hij nu op de intensive care ligt, moet blijven. Het seizoen 2019 is klaar voor Froome.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.