Chris Froome, Peter Sagan, Wieler Driedaagse Alkmaar, Lappartient
foto: ASO
woensdag 7 februari 2018 om 20:00

Chris Froome, Peter Sagan, Wieler Driedaagse Alkmaar, Lappartient

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over een start van Chris Froome, een niet-start Peter Sagan en de nieuwe wedstrijdleiding van de Wieler Driedaagse van Alkmaar.

‘Chris Froome moet voorlopig langs de kant blijven’

Chris Froome hoeft zich voorlopig niet te melden in koers, dat vindt ruim tachtig procent van de lezers van WielerFlits. Meer dan 2300 mensen zijn het eens met de stelling dat de Brit tot de uitkomst van het Salbutamol-onderzoek niet moet starten in wedstrijden. De kopman van Sky testte tijdens de voorbije Vuelta a España positief op Salbutamol en het onderzoek is nog gaande. Komende week start Froome zijn seizoen in de Ruta del Sol.

[poll id=”719″]


Sagan slaat Dwars door Vlaanderen over

Peter Sagan heeft besloten Dwars door Vlaanderen over te slaan, meldt Het Nieuwsblad. De Belgische semi-klassieker neemt een nieuwe plek in op de kalender (28 maart) en is daardoor de laatste voorbereidingskoers op de Ronde van Vlaanderen. Eerder liet de wereldkampioen al weten het openingsweekend over te slaan.


Lappartient wil grote rondes niet inkorten

David Lappartient heeft in een uitgebreid interview met Ciclo 21 gereageerd op de suggestie om grote rondes in te korten. De voorzitter van de UCI ziet daar helemaal niets in. “Ik heb daar geen mening over op dit moment”, zegt hij. “Wat ik kan zeggen is dat we het, als we het over hervormingen hebben, in een mondiaal perspectief moeten zien. Je moet overal aan denken. Er is niets dat niet besproken kan worden, maar ik kan u verzekeren dat ik de duur van de koersen niet wil beperken.”

“Natuurlijk behoort de Vuelta a España tot de ASO en is het een van de drie grote rondes op de kalender. En ja, het is een discussie die we kunnen hebben, maar het debat dat mij meer interesseert is dat van het economische model”, aldus Lappartient.


Stam en Slippens wedstrijdleiders Wieler Driedaagse

De Wieler Driedaagse van Alkmaar heeft nieuwe wedstrijdleiders. Oud-renners Danny Stam en Robert Slippens, die vroeger een succesvol koppel vormden op de baan, zijn maandag aangesteld en gepresenteerd. Zij nemen het stokje over van Wim Jansen. “Na jarenlang als renner actief te zijn geweest ‘op’ de baan nu de kans krijgen om dit evenement uit te mogen bouwen in Noord-Holland als wedstrijdleiding ‘naast’ de baan, is een hele eer”, geeft Robert Slippens aan op de website van de driedaagse.

Vorig jaar werd de Wieler Driedaagse voor het eerst georganiseerd in het Sportpaleis Alkmaar en ging de eindoverwinning naar Wim Stroetinga en Yoeri Havik. De editie van 2018 staat op het programma van 18-20 oktober. Een week later is de Zesdaagse van Londen en een week daarna de Zesdaagse van Gent.


Impey rijdt naar zevende nationale titel tegen de klok

Daryl Impey is het seizoen als een wervelwind begonnen. De Zuid-Afrikaan, afgelopen maand al winnaar van de Tour Down Under, reed vandaag op een drafje naar zijn zevende nationale titel in het tijdrijden. De 33-jarige allrounder was maar liefst twee minuten sneller dan de voor Dimension Data uitkomende Ryan Gibbons, terwijl de onbekende Rohan Du Plooy bijna zeven minuten langer deed over het 43,8 kilometer lange parcours van en naar Oudtshoorn.


Jarige Viviani sprint naar zege in Dubai Tour: “Was extra gemotiveerd”

Elia Viviani sprintte op zijn 29e verjaardag naar winst in de Dubai Tour. De Italiaan toonde zich na afloop dan ook erg tevreden, ook al omdat hij gisteren naar eigen zeggen een gouden kans liet liggen. “Het voelde aan als een gemiste kans die nooit meer zou terugkomen. Daarom ben ik ook zo blij met de winst. Ik voel dat ik uitstekend in vorm ben, en de benen heb om te winnen.

“In de laatste twintig kilometer kreeg ik af te rekenen met pech, maar gelukkig kon ik zonder problemen weer terugkeren in het peloton. In de sprint koos ik ervoor om het wiel van Kristoff te volgen. Met nog vijftig meter te gaan zag ik Groenewegen opkomen, maar gelukkig kon ik hem nog net afhouden.”


Mollema verkent Parijs-Nice met beklimmen Col d’Eze

De 76e editie van Parijs-Nice mag dan nog een maand weg zijn, Bauke Mollema is al druk bezig met het verkennen van het parcours. Dit laat de Nederlandse kopman van Trek-Segafredo weten op Twitter. Met het beklimmen van de Col d’Eze, de traditionele scherprechter van de slotrit, geeft Mollema aan de koers hoog op zijn verlanglijstje te plaatsen.

De laatste keer dat de klimmer de Koers naar de zon reed was in 2012, toen hij na zes dagen moest opgeven. Sindsdien verkoos Mollema telkens Tirreno-Adriatico boven de Franse rittenkoers.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2018 20:48
Bij het lezen van het begin van dit artikel maakte mijn hart even een sprongetje van hoop, maar werd helaas al snel teleurgesteld.
7 februari 2018 23:53
Ik ook las dat wij eventjes besloten hadden dat Froome niet mag rijden. Ik kan me vooral niet voorstellen wat zijn collega fietsers precies denken. Stel je voor, je wordt tweede achter Froome?
8 februari 2018 02:04
Ik begin die Lappartient wel te lusten als UCI-boss.
8 februari 2018 06:03
Vreet hem dan maar snel op, het laatste wat de wielersport nodig had was een ASO marijonet aan het hoofd van de UCI....
8 februari 2018 07:49
@ Polleke, wat zijn de alternatieven? De laatste 2 verkozenen hebben ook niets gebracht, grote monden maar alleen bezig met mondialisering terwijl de noodzakelijke vernieuwingen uitbleven en er ook amper tegengas aan de ASO gegeven kon worden.
8 februari 2018 08:18
2300 mensen die niet willen dat als Froome de Ruta del Sol rijdt, hij niet meer met terugwerkende kracht vanaf de Vuelta geschorst kan worden...
8 februari 2018 23:31
Mondialiserimg via uci is eigenlijk zakken vullen. Tdu loopt goed maar Argentinië net zo dus wt status niet nodig. Qatar en Oman zijn ook zonder wt status prima wedstrijden met inmiddels midden oosten sponsors op wt niveau.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.