Chris Froome slaat WK in Imola over
foto: Cor Vos
dinsdag 8 september 2020 om 15:00

Chris Froome slaat WK in Imola over

Chris Froome zal niet deelnemen aan de wereldkampioenschappen wielrennen in Imola. De Brit geeft wellicht de voorkeur aan een langere hoogtestage, zo laat de viervoudig Tourwinnaar weten aan Cyclingnews. Froome vertoeft momenteel in Italië voor Tirreno-Adriatico.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van INEOS Grenadiers, die eerder niet werd geselecteerd voor de Tour de France, richt zich dit najaar op de Vuelta a España. Froome maalt deze week de nodige koerskilometers weg in Tirreno-Adriatico, maar zal over goed drie weken dus niet meedoen aan het WK wielrennen.

“Ik zal na de Tirreno waarschijnlijk proberen om een hoogtestage van enkele weken in te lassen. Ik pas dan ook voor het WK wielrennen. Ik blijf me nu gewoon focussen op de Vuelta. Ik zal wellicht nog een klassieker betwisten in aanloop naar de Vuelta, denk aan Luik-Bastenaken-Luik.”

Het afhaken van Froome is overigens goed nieuws voor Tom Pidcock, die hoopt op een selectie voor het WK profs in Imola. De jonge Brit domineerde de voorbije Giro d’Italia U23 en hoopt op 27 september tussen de profs te schitteren, nu er dit jaar geen WK voor beloften wordt verreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.