Chris Froome traint weer voluit: “Kan mezelf weer helemaal belasten”
maandag 13 april 2020 om 11:11

Chris Froome traint weer voluit: “Kan mezelf weer helemaal belasten”

Chris Froome traint weer als vanouds. De kopman van Team Ineos raakte vorig jaar zwaar geblesseerd in het Criterium du Dauphiné, maar kan inmiddels weer voluit trainen. “Het gaat heel goed”, zegt Froome.

Dat de Brit weer hoge wattages kan trappen, kon iedereen gisteren zien in de eRace van Team Ineos. De viervoudig winnaar van de Tour de France beklom met zijn ploeggenoten de fictieve Alpe du Zwift, een 12 kilometer lange virtuele kopie van de Alpe d’Huez.

“Nu ben ik zo goed als de oude. Ik doe nog speciale oefeningen voor de rechterkant van mijn lichaam, maar ik kan mezelf weer helemaal belasten tijdens trainingen”, zei hij gisteren na afloop van het evenement op Zwift. Froome finishte als op 2.33 van wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis.

In zijn woonplaats Monaco bereidt hij zich momenteel voor op een hervatting van het wielerseizoen. “Ik train vaak op de rollen, ik voer fitnessoefeningen uit of ik ben met de kinderen aan de gang. Soms werken we op elkaars zenuwen, maar we komen er wel door.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.