Chris Froome weet het zeker: “Ik kan nog vijf jaar mee”

Chris Froome weet het zeker: “Ik kan nog vijf jaar mee”

foto: Sirotti

donderdag 8 november 2018 om 17:37

Chris Froome mag dan ‘al’ 33 jaar oud zijn, hij is ervan overtuigd dat hij nog vijf jaar mee kan als wielrenner. “Maar dat moet dan wel op topniveau zijn”, zo tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van de viervoudig Tourwinnaar.

Froome analyseert in de Italiaanse sportkrant waarom hij al jaren beter is dan de concurrentie. Het verschil moet volgens de Brit worden gezocht in de manier van trainen. “Ik denk dat weinig renners mijn trainingsregime aankunnen, misschien wel niemand. Mijn trainingen zijn zeer intens. Ik probeer altijd mijn limieten te verleggen.” Froome’s motto luidt dan ook: no pain, no gain.

“Door telkens je limiet op te zoeken én eroverheen te gaan, kun je je volume vergroten. Je moet het als het ware normaal gaan vinden: het verleggen van je grenzen. Ik wil altijd beter worden als wielrenner. Het is een soort van obsessie. Ik geef me er dan ook volledig aan over. Ik wil werkelijk elk detail weten. ”

“Ik ben gemaakt voor rittenkoersen”
Froome zal zich ook in 2019 richten op de grote rondes, ondanks het feit dat hij de klassiekers een warm hart toedraagt. “Ik hou van de monumenten. Als Luik-Bastenaken-Luik nu in een andere periode zou worden verreden… Ik heb echter geaccepteerd dat ik gemaakt ben voor rittenkoersen.”

Froome heeft naar eigen zeggen nog geen keuze gemaakt welke grote rondes hij zal betwisten. De verwachting is echter dat hij in juli een vijfde Tourzege zal najagen. “Ik ontken niet dat die vijfde Tourzege een doel is. Ik wil op gelijke hoogte komen met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Induraín.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair