Chris Harper stapt dag na valpartij uit Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 5 juni 2024 om 10:35

Chris Harper stapt dag na valpartij uit Critérium du Dauphiné

Zoek niet meer naar Chris Harper in het Critérium du Dauphiné. De Australische klimmer zal vandaag niet aan de start verschijnen van de individuele tijdrit, nadat hij dinsdag ten val kwam in de derde etappe naar Les Estables.

Op ruim twintig kilometer van de finish van de derde etappe werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Door een wegversmalling op een brug moest het peloton in de remmen, waardoor Harper tegen de grond ging. De kopman van Jayco AlUla kon zijn weg wel weer vervolgen en wist op tijd weer aan te sluiten in het peloton. De 29-jarige coureur verloor in de finale geen tijd op zijn concurrenten voor een goed klassement.

Alleen: Harper kwam niet helemaal ongeschonden aan de finish. “Chris heeft last van meerdere schaafwonden aan beide handen. De medische staf van de ploeg kwam dan ook tot de conclusie dat hij vandaag niet kan starten, en zich moet richten op zijn herstel. Hij keert nu terug naar huis, waar hij zich zal voorbereiden op zijn volgende wedstrijden”, laat Jayco AlUla weten via X.

Nieuwe tegenvaller
Voor Harper is het een tweede tegenvaller in korte tijd. De oud-renner van Jumbo-Visma was pas net terug van een eerdere blessure, opgelopen in de Tour of the Alps. De Australiër kwam in de vierde etappe van deze rittenkoers op een lelijke manier ten val, nadat hij in de afdaling van de Passo del Vetriolo de macht over zijn stuur verloor en zo hard tegen het asfalt smakte. Harper hield er een lichte hersenschudding aan over.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.