Chris Lawless doet stap terug naar continentaal niveau

zondag 4 december 2022 om 10:27
Chris Lawless doet stap terug naar continentaal niveau

Lawless als winnaar van de Tour de Yorkshire - foto: Cor Vos

Chris Lawless heeft een nieuwe ploeg gevonden voor komend seizoen. De 27-jarige Brit, die moest vertrekken bij het Franse TotalEnergies, heeft een contract getekend bij de Britse continentale formatie WiV SunGod.

“We verwelkomen onze eerste grote aanwinst voor 2023. Chris Lawless was een bewezen winnaar toen hij uitkwam (voor Team Wiggins en JLT Condor, red.) in het Britse circuit. Hij is nog altijd maar 27 jaar. Chris kan nog genoeg toevoegen aan onze ploeg”, laat WiV SunGod weten via social media.

Lawless besloot eind 2020 INEOS Grenadiers te verlaten voor de Franse formatie van manager Jean-René Bernaudeau. Bij TotalEnergies kreeg de rappe Lawless meer ruimte om zijn eigen dromen na te jagen, maar de Brit slaagde er de voorbije twee seizoenen – mede door pech – niet in om te overtuigen. Zo brak hij vorig jaar in maart zijn sleutelbeen in de Grand Prix de Denain.

Dit jaar kwam Lawless, in het verleden winnaar van de Tour de Yorkshire en een etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, tot slechts 32 koersdagen. Hij snelde nog wel naar enkele ereplaatsen. Zo werd hij tweede in de Schaal Sels, derde in de Clàssica Comunitat Valenciana en vierde in de GP Marcel Kint, maar Lawless boekte in zijn periode bij TotalEnergies geen profoverwinning.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone