Chris Opie wilde weg bij ONE Pro Cycling: “Ze wisten niet waar ze mee bezig waren”

Chris Opie wilde weg bij ONE Pro Cycling: “Ze wisten niet waar ze mee bezig waren”

foto: BIKE Channel Canyon

zondag 12 maart 2017 om 10:22

Chris Opie is vertrokken bij zijn vorige ploeg ONE vanwege het gebrek aan ervaring binnen het bestuur en de ploegleiding. Dat zegt de Britse sprinter tegen WielerFlits. “Ze wisten niet zo goed waar ze mee bezig waren”, aldus de 29-jarige Opie.

“Ik wilde weg, want het ging daar allemaal een beetje achteruit, zoals de sfeer in de ploeg. Vooral het bestuur, dat voelde voor mij niet meer goed aan. De ervaring was er niet bij het bestuur. Als je een ProContinentale ploeg hebt, dan moet je wel mensen met ervaring hebben en dat was er niet”, zegt Opie.

Het artikel gaat verder onder de video

Nieuwe ploeg en Nederlandse droom
Opie koerst vanaf dit jaar in de kleuren van BIKE Channel Canyon, een nieuw opgerichte Britse ploeg met een continentale licentie. “Het is pas heel laat opgezet, maar alles is goed geregeld nu. Alles voelt nieuw aan en dat is eigenlijk heel erg leuk”, lacht Opie, die vanwege zijn Nederlandse vrouw uitstekend Nederlands spreekt. Zijn zwager is oud-profwielrenner Remco van der Ven.

Door zijn connectie met Nederland ziet Opie het wel zitten om in de toekomst bij een Nederlands team te rijden. “Dat wil ik heel graag eigenlijk”, zegt de winnaar van de Ronde van Midden-Nederland 2016. “Dat trekt mij wel aan. Roompot-Nederlandse Loterij lukt niet, want ik ben niet Nederlands, maar ik zal ooit nog wel in een Nederlandse ploeg willen koersen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 12 maart 2017 om 11:14

Chris doet het altijd goed op Nederlandse wegen, benieuwd wat die nieuwe ploeg voor programma biedt.

Sebas 12 maart 2017 om 11:42

Leuk, ik kende hem niet op deze manier.

Verweggistan 12 maart 2017 om 11:48

Leuk initiatief om deze renner eens te interviewen.
Toen bleek dat ONE een beetje een zinkend schip was, was Opie een van de eersten die aankondigde een nieuwe ploeg te hebben; ik nam aan dat hij op PCT niveau zou blijven, bij Aquablue bijv, maar hij koos voor het minste Britse CT team, BikeChannel, opvolger van PedalHeaven; dat inderdaad pas laat een doorstart maakte. Hij is daar nu natuurlijk wel de enige kopman, maar ik ben benieuwd of ze een beetje een goed programma kunnen rijden dit jaar.

rahimns 12 maart 2017 om 13:20

Ik ken deze jongen eerlijk gezegd niet zo goed… wist ook niet dat hij al 29 is… Wat is zijn band precies met Nederland (Hij spreekt het in ieder geval goed).

Nick Doup 12 maart 2017 om 13:29

@rahimns

Quote:
lacht Opie, die vanwege zijn Nederlandse vrouw uitstekend Nederlands spreekt. Zijn zwager is oud-profwielrenner Remco van der Ven.

;)

Mooie_Mario 12 maart 2017 om 13:37

Weggaan wegens ‘gebrek aan ervaring binnen het bestuur en de ploegleiding’ en dan naar een nieuw opgerichte ploeg gaan..

OscarV 12 maart 2017 om 13:55

Als in die nieuwe ploeg allemaal mensen met 25+ jaar ervaring zitten is zijn switch dus helemaal niet raar…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.