Christoph Roodhooft: “Door het oog van de naald bij valpartij Mathieu van der Poel”
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 19:56

Christoph Roodhooft: “Door het oog van de naald bij valpartij Mathieu van der Poel”

Christoph Roodhooft heeft even gedacht dat het voorjaar van Mathieu van der Poel voorbij was, toen hij zijn renner zag liggen na diens valpartij op de Nokereberg. De ploegleider van Corendon-Circus beseft dat zijn poulain door het oog van de naald is gekropen.

Naar eigen zeggen was Roodhooft best tevreden met het optreden van de ploeg tot aan de laatste beklimming van de Nokereberg naar de finish. “Het ging wel niet 100% zoals we verwacht hadden, maar Dries De Bondt deed gewoon goed zijn werk”, vertelde hij na afloop aan WielerFlits. “Alles verliep een beetje zoals we gedacht en gepland hadden. Mathieu had ook geen slechte dag voor zijn eerste koers. En dan horen we ineens over de radio van die valpartij met hem erbij.”

Voor Roodhooft, die de koers vanuit de volgauto volgde, was de ernst van de situatie toen nog onduidelijk. “Het was wachten tot de beelden op het tv-scherm in de auto verschenen (met een vertraging van 20s, red). Het was wel echt een val”, en de ploegleider vreesde even. “Maar op een of andere manier komt hij toch in die rolbeweging en daardoor loopt hij ‘slechts’ schaafwonden op. Ja, zijn knieën, handen, rug en heup zijn kapot…maar het valt op zich mee.”

‘Het valt wel mee’
In het ziekenhuis zag hij Van der Poel dan voor het eerst na zijn val. “Hij zei direct ‘Het valt wel mee’, dat was het eerste wat hij zei. Ik heb echt gedacht dat het voorbij was. Stijn Devolder vreesde dat, iedereen.” Roodhooft kon dan ook opgelucht ademhalen toen bleek dat zijn renner geen breuken had opgelopen. Normaal gesproken verkent de ploeg morgen het parcours van de Ronde van Vlaanderen, maar ’s ochtends wordt eerst bekeken of dat gaat voor Van der Poel.

“We zijn door het oog van de naald gekropen, we hebben ongelooflijk veel geluk gehad. Mathieu was zojuist de sprint al aan het terugkijken op zijn telefoon, voor hem is het nu al meer een sportieve ontgoocheling.” Volgens Roodhooft is Van der Poel er de renner niet naar om hierover in zak in as te zitten. Zonder onvoorziene wendingen kan hij zondag de competitie al hervatten in de Grand Prix de Denain.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.