Christoph Roodhooft over terugkeer Van der Poel: “Verwacht een meer dan degelijke Mathieu”
foto: Cor Vos
vrijdag 15 december 2023 om 20:17

Christoph Roodhooft over terugkeer Van der Poel: “Verwacht een meer dan degelijke Mathieu”

Christoph Roodhooft heeft wat meer uitleg gegeven bij de rentree van Mathieu van der Poel in het veld. De ploegleider van Alpecin-Deceuninck vertelt bij Sporza onder meer dat hij verwacht dat de wereldkampioen in goede doen is en dat hij het jammer vindt dat Wout van Aert en Tom Pidcock er niet bij zijn op het WK.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Roodhooft legt in eerste instantie uit waarom Van der Poel op het laatste moment de cross in Herentals nog toevoegde aan zijn kalender. “We zijn woensdag thuis gekomen van onze stage in Spanje. Het gat tussen thuiskomen van Spanje en de eerste cross in Mol was toch vrij groot.  Mathieu had het idee om dat gat wat kleiner te maken met een extra wedstrijd. Dat is leuk, want Herentals is voor ons een cross voor eigen volk (de thuisbasis van de ploeg is in Herentals, red.).”

‘Goed werken richting het WK’
“Ik verwacht zaterdag een meer dan degelijke Mathieu in Herentals”, voorspelt Roodhooft. “Hij is zeker goed genoeg. Toen Mathieu in het verleden aan zijn veldritseizoen, weg- of MTB-seizoen begon, was hij meestal vrij dicht bij de zege. Ik verwacht dat morgen ook wel. Voor ons is het belangrijk dat hij goed kan werken richting het WK. Het hogere doel ligt dan nog eens anderhalve maand later met de Ronde van Vlaanderen en de week erna.”

In tegenstelling tot Wout van Aert en Tom Pidcock rijdt Van der Poel wel een heel druk programma. De ploegleider verwacht echter niet dat Van der Poel minder fris aan het voorjaar zal beginnen. “We zijn daar niet bang voor. We hebben het nu al een aantal jaren op deze manier aangepakt en het is telkens goed gegaan. Als het straks slecht zou gaan in het voorjaar, zullen we niet met een beschuldigende vinger naar die 14 crossen wijzen.”

Roodhooft: “Vind het jammer dat Van Aert en Pidcock er niet zijn op het WK”
Tot slot vertelt Roodhooft waarom Van der Poel ervoor koos om ook het WK te rijden. “Mathieu rijdt maar een klein half crosseizoen in vergelijking met de andere veldrijders (zoals Eli Iserbyt en Lars van der Haar, red.). En aan een crossseizoen zonder een afsluitend WK moet je niet beginnen als je een renner van het kaliber van Mathieu van der Poel bent. Dan is het echt bezigheidstherapie.”

“Ik vind het jammer dat die twee andere er niet bij zullen zijn op het WK. Iedereen is vrij in wat hij doet. Maar een WK met de beste crossers is altijd het mooiste. Al klinkt dat dat dan denigrerend naar de andere crossers toe. Maar ze (de grote drie, red.) zijn de beste crossers als je naar de podia van de afgelopen 5 jaar kijkt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.