dinsdag 2 april 2024 om 11:37

Christoph Roodhooft: “Wij kunnen minder schaken dan Visma of Lidl, maar zij hebben Mathieu niet”

Video Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen, de eerste twee Monumenten van het wielerseizoen, werden beide gewonnen door Alpecin-Deceuninck. Toch merkt sportief manager Christoph Roodhooft dat men soms twijfelt aan de kracht (in de breedte) van zijn ploeg. Hij stoort zich daaraan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Je hebt op het moment een batterij analisten en columnisten in Vlaanderen, en voor die mensen wordt het op de duur waarschijnlijk ook moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen, maar ik vind het jammer dat onze ploeg vooraf zo erg in vraag gesteld werd”, zei Roodhooft na de Ronde van Vlaanderen tegen onder meer WielerFlits.

Voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen werd er betwijfeld of Alpecin-Deceuninck het gewicht van de koers wel zou kunnen dragen. Het team kwam echter zeer sterk voor de dag in Vlaanderens Mooiste en bracht Mathieu van der Poel in perfecte positie naar de finale, waar de wereldkampioen het met een lange solo af wist te maken.

“Ik snap dat idee niet zo goed”, doelt Roodhooft op de twijfels. “Als je ziet met hoeveel mensen wij er dit jaar al bij waren aan de voet van de Poggio, dan denk ik: we hebben al vaker bewezen dat onze ploeg aanwezig genoeg is op de momenten dat het ertoe doet. Wij kunnen natuurlijk minder schaken dan Visma | Lease a Bike of Lidl-Trek, dat weten we ook, maar als Mathieu goed is, hebben we een kopman die zij niet hebben.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
2 april 2024 13:00
Ach Christoph, je hebt makkelijk praten nu jouw team als enige van pech gespaard blijft. Wat blijft er over mocht je dezelfde tegenslag als Visma en Trek krijgen? Pakweg VDP, Philipsen, Kragh en Vermeersch eruit. Daar komt het voor Visma en Trek wel op neer.

En zij hebben van Aert en Pedersen trouwens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.