Christophe Noppe (5de) ‘Belg van de dag’ in Turkije: “Koos bewust wiel van Cav”
©Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 17:07

Christophe Noppe (5de) ‘Belg van de dag’ in Turkije: “Koos bewust wiel van Cav”

Nationaal WielerFlits.be gaat in de Ronde van Turkije elke dag op zoek naar de ‘Belg van de dag’. Na Lindsay De Vylder en Thimo Willems mochten we vandaag voor de derde dag op rij het busje van Sport Vlaanderen-Baloise opzoeken. West-Vlaming Christophe Noppe (links op de foto) werd knap vijfde in de massasprint in Edremit.

Noppe (24) moest deze middag in Edremit alleen Fabio Jakobsen, Sam Bennett, Mark Cavendish en Caleb Ewan voor zich dulden. Dan heb je het als ‘jonkie’ niet slecht gedaan in de massasprint. En zo dacht hij er zelf ook over.

“Met dank aan de ploegmaats”, glunderde de Sint-Eloois-Winkelnaar. “In de finale blies de wind op de neus, waardoor de snelheid zeker niet extreem hoog lag. De jongens reden vol in de wind op kop voor mij. En in de slotkilometer heeft Robbe Ghys de sprint op een indrukwekkende manier aangetrokken, waarna ik mij tussen de absolute topsprinters kon plaatsen.”

Wiel van Cavendish
Noppe koos uiteindelijk het wiel van Mark Cavendish. “Een bewuste keuze. In zo een korte rit (122 km, red) had ik wel verwacht dat Cav goed zou zijn. Ik werd nog even gehinderd door Hodeg, die de sprint had aangetrokken voor Jakobsen, waardoor ik te snel in de wind zat. Maar er is mij in de laatste paar honderd meters niemand meer voorbijgekomen. Eigenlijk reed ik best een sterke sprint vandaag, en met die topvijfplaats ben ik zeker tevreden.”

De West-Vlaming zette de voorbije winter een stap voorwaarts, vertelt hij. “Op fysiek vlak, bedoel ik dan. Ik ben echt sterker geworden. Jammer genoeg brak ik in de Ronde van Valencia mijn pink, waardoor ik een maand buiten strijd was. En eenmaal terug op niveau, kwam ik ook ten val in de Bredene Koksijde Classic. Daarbij liep ik een whiplash op. Deze week kan ik voor het eerst echt sprinten en eindelijk voel ik wat rendement.

Lead-out
Toch krijg je Noppe niet aan het dromen. “Ik ben niet die pure ‘souplesse-sprinter’ zoals de toppers. Ik moet het meer van mijn kracht hebben. Eigenlijk is mijn grote droom om de stap naar de WorldTour te kunnen zetten en daar lead-out te worden van een echte topsprinter. Dan is het zeker niet slecht dat ik af en toe eens mijn visitekaartje kan afgeven. Zoals in deze Ronde van Turkije.”

Na dit weekend neemt Noppe een rustpauze. “Wat er daarna allemaal op het menu staat, weet ik nog niet. Maar ik hoop wel op deelname aan de Baloise Belgium Tour, waar ik vorig jaar al twee keer de top tien haalde in de sprint.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.