Christophe Noppe en Benjamin Declercq langer bij Arkéa-Samsic
Christophe Noppe - foto: Cor Vos
maandag 25 oktober 2021 om 15:43

Christophe Noppe en Benjamin Declercq langer bij Arkéa-Samsic

Christophe Noppe (26) en Benjamin Declercq (27) hebben hun contract bij Arkéa-Samsic verlengd. Beide Belgen tekenen een contract voor één extra seizoen in dienst van de Franse formatie, waardoor ze tot eind 2022 vastliggen.

Noppe en Declercq maakten eind 2019 de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise naar Arkéa-Samsic. Daar tekenden ze voor twee seizoenen. Nu zijn hun aflopende contracten dus verlengd. “Ik heb heel snel mijn draai gevonden binnen deze ploeg”, aldus Noppe. “Elk jaar wordt de ploeg meer en meer gestructureerd. We streven ernaar om toe te treden tot de WorldTour en dat is ook een van mijn ambities. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

Declercq, de jongere broer van Deceuninck-Quick-Step-renner Tim Declercq, bedankt het Franse ProTeam voor het vertrouwen. “Mijn seizoen werd gekenmerkt door een operatie aan mijn liesslagader. Ik houd van de familiaire kant bij Arkéa-Samsic en kan ook de manier van werken waarderen als een renner geblesseerd is. Ik was dan ook verheugd om te horen dat de ploegleiding in 2022 op mij rekent”, geeft hij aan.

Voor ploegbaas Emmanuel Hubert zijn Noppe en Declercq van onschatbare waarde. “Zij kwamen bij de ploeg toen wij ons meer focusten op de klassiekers, in het bijzonder die in België en Noord-Frankrijk. Hun kennis in deze wedstrijden is erg waardevol”, zegt Hubert. Ondanks zijn blessure, mocht ook Declercq bijtekenen. “Het is niet mijn filosofie om een renner aan de kant te zetten die niet de kans heeft gehad om zich te laten zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.