Cian Uijtdebroeks duikt het veld in
foto: Peter Maurer
zaterdag 3 april 2021 om 10:51

Cian Uijtdebroeks duikt het veld in

Toptalent Cian Uijtdebroeks is komende winter ook in het veldrijden te bewonderen. De 18-jarige Belg, die voor de volgende seizoenen al een vierjarig contract bij BORA-hansgrohe op zak heeft, gaat zich in ons land aan een aantal crossen wagen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Maar verwacht nu niet dat ik meteen ga proberen om Wout van Aert en Mathieu van der Poel te volgen”, zegt de beloftevolle renner, die nu nog uitkomt voor opleidingsploeg Auto Eder Bayern, tegen Het Nieuwsblad. “Ik ben een klimmer en mijn explosiviteit ligt erg laag. Die hoop ik in het veld dan wat aan te scherpen. Ik wil ook mijn stuurvaardigheid verbeteren. Cyclocross is gewoon een heel goede leerschool, daar zijn ze bij BORA-hansgrohe ook van overtuigd.”

Momenteel werkt Uijtdebroeks in de buurt van het Gardameer een hoogtestage af. Onlangs won hij in Oostenrijk zijn eerste koers van het jaar. In de Erffnungsrennen Leonding Juniors beschikte hij over de meeste krachten en kwam hij na iets meer dan twee uur koers als eerste over de streep. Normaal zou hij een programma met veel wedstrijden afwerken, maar die zijn afgelast. “Dat is mentaal lastig. Maar ik moet de focus behouden”, zei hij daarover.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.