Cian Uijtdebroeks eindwinnaar Aubel-Thimister-Stavelot Juniors
foto: Peter Maurer (archief)
zondag 8 augustus 2021 om 16:31

Cian Uijtdebroeks eindwinnaar Aubel-Thimister-Stavelot Juniors

Cian Uijtdebroeks heeft in eigen land de rittenkoers Aubel-Thimister-Stavelot voor junioren op zijn palmares bijgeschreven. Het 18-jarige toptalent, volgend jaar in de WorldTour bij BORA-hansgrohe, wist in de slotetappe rond Stavelot tweede te worden en nam daardoor de leiderstrui over.

De vierde etappe in de Belgische rittenkoers was een heuvelachtige. De Fransman Romain Grégoire, uitkomend voor de U19-ploeg van AG2R Citroën, kwam na 99,7 kilometer juichend over de finish. Hij verwees Uijtdebroeks, die de slotrit begon als nummer drie van het klassement, naar de tweede plek.

Na de ploegentijdrit van zaterdag – gewonnen door zijn Duitse ploeg Auto Eder – droeg Uijtdebroeks al de leiderstrui, maar dat tricot raakte hij later die middag kwijt aan zijn ploegmaat Emil Herzog. De tweede plek van Uijtdebroeks in de laatste etappe was genoeg om Herzog weer van de leidende positie te stoten.

Eerder dit seizoen won de junior uit Hannuit ook al de Erffnungsrennen Leonding, de Grand Prix West Bohemia, de Classique Alpes Juniors, de Reither Kogel Trophy en het BK tijdrijden voor junioren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.