Verschillende toppers aan start van Big Sugar Gravel: “Let’s go!”
Uijtdebroeks in beeld - foto: Cor Vos
zaterdag 22 oktober 2022 om 11:35

Verschillende toppers aan start van Big Sugar Gravel: “Let’s go!”

Update Jordi Meeus, Cian Uijtdebroeks, Kasper Asgreen, Ilan van Wilder en Mattia Cattaneo zullen zaterdag de Big Sugar Gravel in de Verenigde Staten afwerken. De gravelkoers maakt deel uit van de Life Time Grand Prix, een klassement over zes gravelwedstrijden. “We zijn heel gemotiveerd, let’s go !”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wie de beste is over de zes wedstrijden, wint overigens een bijzonder mooie prijzenpot van 250.000 dollar. Onder meer gravelspecialisten als Laurens ten Dam, Keegan Swenson, Lachlan Morton, Logan Owen en Peter Stetina zijn in actie gekomen in de Life Time Grand Prix. De Big Sugar Gravel is de laatste van de zes gravelwedstrijden.

In die laatste koers staan er ook een aantal profs van de weg op de deelnemerslijst. Zo zullen Jordi Meeus en Cian Uijtdebroeks de kleuren van BORA-hansgrohe verdedigen in de Big Sugar Gravel. De twee jonge Belgen zijn samen naar de Verenigde Staten afgezakt.

Op sociale media van BORA-hansgrohe blikte een enthousiaste Uijtdebroeks even vooruit op de race: “Het is fantastisch om in Amerika te zijn. We zijn heel benieuwd om offroad te gaan. Jordi en ik gaan voor de eerste keer een gravelkoers rijden. We zijn heel gemotiveerd en hebben er ontzettend veel zin in. Het weer is alvast zeer goed. Let’s go for it, come on!”

Update 11.35 uur
Kasper Asgreen, Ilan van Wilder en Matteo Cattaneo zullen de Big Sugar Gravel ook betwisten. De drie renners van Quick-Step-Alpha Vinyl zullen in de US nog een aantal activiteiten doen, zoals een test in de windtunnel doen en het bezoeken van een aantal sponsoren. Dat heeft de Belgische ploeg aan WielerFlits bevestigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.