Cian Uijtdebroeks: “Geen woorden kunnen mijn teleurstelling beschrijven”
foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 18:19

Cian Uijtdebroeks: “Geen woorden kunnen mijn teleurstelling beschrijven”

Cian Uijtdebroeks heeft woensdag voor het eerst van zich laten horen na zijn plotselinge opgave in de Giro d’Italia. Op sociale media laat de Belgische klimmer van Visma | Lease a Bike weten dat hij heel erg teleurgesteld is dat hij wegens ziekte moet afstappen, terwijl op de vijfde plaats stond in het algemeen klassement.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Geen woorden kunnen mijn teleurstelling beschrijven op dit moment”, aldus Uijtdebroeks op Instagram. Daarbij plaatst hij enkele emotionele gezichtjes. “Door ziekte moet ik de Giro d’Italia verlaten. Ik wilde ploeg bedanken voor de geweldige steun. Jullie zijn allemaal helden voor mij.”

Uijtdebroeks is al de vierde uitvaller van het geplaagde Visma | Lease a Bike in deze Giro d’Italia. Eerder moest de ploeg al afscheid nemen van Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij.

Zonder absolute kopmannen in de ploeg koos Visma | Lease a Bike met twee man voor de aanval. Edoardo Affini en Tim van Dijke reden lange tijd vooraan met Thomas Champion. “Ik hoopte op meer metgezellen”, zegt Affini. “Het werd al snel duidelijk dat we geen enkele kans maakten tegen het peloton. We hebben geprobeerd om het nog tactisch te spelen, maar de sprintersploegen werkten erg goed samen.”

Van Dijke merkte dat ook. “We kregen amper ruimte van het peloton, wat betekent dat ze toch wat bang waren van ons. We hoopten op een grotere voorsprong, maar dat lukte helaas niet. Ik voel me alvast goed, dat zag je vandaag ook wel. Ik zal het blijven proberen. Als ploeg moeten we zeker blijven mikken op een nieuwe ritzege in deze Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.