Cian Uijtdebroeks loopt lichte hersenschudding op, Tim Declercq kampt met kuitblessure
foto: Cor Vos
dinsdag 28 februari 2023 om 13:09

Cian Uijtdebroeks loopt lichte hersenschudding op, Tim Declercq kampt met kuitblessure

Cian Uijtdebroeks heeft bij een val in de Faun Drôme Classic een lichte hersenschudding opgelopen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Tim Declercq heeft dan weer een ‘kleine kuitblessure’ overgehouden aan een schuiver in de Omloop Het Nieuwsblad, laat zijn ploeg Soudal Quick-Step weten. Het is om die reden dat El Tractor niet meedoet aan Le Samyn.

Uijtdebroeks belandde bij zijn val in een ravijn, maar heeft naast zijn hersenschudding geen verwondingen. Ook schaafwonden zijn hem bespaard gebleven, klinkt het. De 20-jarige renner van BORA-hansgrohe is inmiddels al naar Tenerife gevlogen. Daar zal hij zich via een hoogtestage voorbereiden op de Ronde van Catalonië (20-26 maart), de volgende wedstrijd op zijn programma.

De val van Tim Declercq in de Omloop gebeurde op goed zeventig kilometer van de streep. Hij ging samen met Nils Eekhoff (Team DSM) onderuit en zou de finish in Ninove niet halen. Naast een kuitblessure, kampt Declercq ook met meerdere schaafwonden. “Helaas kampt Le Samyn te vroeg”, schrijft Soudal Quick-Step op sociale media. De WorldTour-formatie maakte maandag al de selectie – zonder Declercq – bekend voor de semiklassieker. Fabio Jakobsen en Kasper Asgreen zijn de speerpunten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.