Cian Uijtdebroeks pakt nationale tijdrittitel bij de junioren

zondag 18 juli 2021 om 12:16
Cian Uijtdebroeks pakt nationale tijdrittitel bij de junioren

foto: Cor Vos

Cian Uijtdebroeks is zaterdag in Koksijde Belgisch kampioen tijdrijden bij de junioren geworden. De 18-jarige renner, die vanaf volgend seizoen zal uitkomen voor BORA-hansgrohe, verwees  Alec Segaert en Jonathan Vervenne naar de dichtste ereplaatsen.

Uijtdebroeks wist de tijdrit van net geen 24 kilometer af te werken in een tijd van 28m01s en bleek zestien tellen sneller dan Segaert. Vervenne moest 37 seconden prijsgeven, maar was uiteindelijk wel goed voor een bronzen medaille.

Het is voor Uijtdebroeks niet zijn eerste overwinning van het seizoen. Eerder won het toptalent al gerenommeerde juniorenkoersen als de Grand Prix West Bohemia en La Classique des Alpes en een etappe in de Ain Bugey Valromey Tour. In die laatste rittenkoers werd hij in extremis uit de leiderstrui gereden.

Bossuyt en Van Eetvelt 
Ook de vrouwen in de U23-categorie streden in Koksijde voor de Belgische tijdrittitel. Shari Bossuyt bleek veel te sterk voor de concurrentie. Julie De Wilde, de nummer twee, moest over een afstand van net geen 24 kilometer 56 seconden toegeven. Alana Castrique strandde op de derde plaats, op 1m06s van Bossuyt.

Bij de mannen beloften was de zege voor Lennert Van Eetvelt, voor Arno Claeys (+15 seconden) en Noah Vandenbranden (+31 seconden) op de derde plaats.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.