Cian Uijtdebroeks kende mindere dag: “Maar verschil met top-5 is beperkt”
Foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2024 om 19:48

Cian Uijtdebroeks kende mindere dag: “Maar verschil met top-5 is beperkt”

Visma | Lease a Bike-kopman Cian Uijtdebroeks deed donderdag een mindere zaak in de Ronde van Zwitserland. De jonge Belg moest als een van de eerste klassementsmannen passen en kwam uiteindelijk op een minuut en twintig seconden van winnaar Adam Yates binnen, op positie tien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit was een heel zware rit”, zo geeft Uijtdebroeks eerlijk aan in een persbericht van de Nederlandse ploeg. “Op de slotklim lag het tempo bijzonder hoog. Net als gisteren merkte ik dat ik nog wat explosiviteit mis. Toen de concurrentie versnelde, zocht ik snel naar mijn eigen tempo. Vervolgens heb ik de schade geprobeerd te beperken.”

Al blijft de nog altijd maar 21-jarige klassementsrenner voorlopig strijdbaar. “Het was helaas niet mijn allerbeste dag. De verschillen richting de top-5 zijn nog steeds te overbruggen. Ik merk dat de basis er wel is, maar dat ik nog steeds iets tekort kom. Uiteraard blijf ik vechten. De komende drie dagen zijn natuurlijk opnieuw niet gemakkelijk. Het is zeker nog niet gedaan.”

Uijtdebroeks zakt van plaats acht naar positie negen in het algemeen klassement. Hij volgt nu op 2:51 van klassementsleider Adam Yates, maar heeft wel nog drie kansen om tijd goed te maken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.