Ciccone hoopt te schitteren in de Tour, maar: “Ik heb geen klassementsambities”
foto: Cor Vos
maandag 5 juni 2023 om 14:54

Ciccone hoopt te schitteren in de Tour, maar: “Ik heb geen klassementsambities”

Giulio Ciccone wilde dit jaar eigenlijk schitteren in de Giro d’Italia, maar de Italiaan zag zijn Girodroom door een coronabesmetting uiteen spatten. De renner van Trek-Segafredo moest zodoende nieuwe doelen stellen en dus richt hij zich nu op de komende Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ciccone wilde na een uitstekende voorjaarsperiode doorpakken en een hoofdrol vertolken in ‘zijn’ Ronde van Italië, maar een coronabesmetting gooide dus roet in het eten. “Het deed erg veel pijn om de Giro te moeten missen, vooral in de eerste dagen”, blikt Ciccone in gesprek met La Gazzetta dello Sport nu terug op de voorbije weken. “Als het een opgave was geweest vanwege een valpartij, had ik het beter kunnen accepteren.”

“Ik kon alleen geen andere beslissing nemen, Ik had vrij hevige symptomen, beginnend met hoge koorts. Ik was een week uit de roulatie, maar kreeg ook nog een terugval. Ik had het moeilijk in de eerste helft van mei, maar nu kan ik toch alweer een tijdje aan mijn vorm schaven. Het gaat de goede kant op. Ik zal klaar zijn voor de Tour en ik ben heel erg gemotiveerd voor mijn nieuwe doelen.”

Bergtrui
En wat zijn die ‘nieuwe doelen’ dan precies? Ciccone draait niet om de hete brij heen, als het gaat over zijn ambities in de komende Tour. “Mijn doelen voor de Tour zijn simpel: een etappezege boeken en de bolletjestrui winnen. Ik heb geen klassementsambities. Ik wil vooral bergop sterk voor de dag komen. Ik weet dat ik dat kan.”

Ciccone legt momenteel in het Critérium du Dauphiné (4-11 juni) de laatste hand aan zijn Tourvoorbereiding. “Het is een nuttige prikkel”, vat de Italiaan het zelf samen. “Voor de Tour vinden ook nog de Italiaanse kampioenschappen plaats. Ik weet zeker dat ik daar in een uitstekende conditie zal arriveren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.