Ciccone in het geel: “Nog niet helemaal doorgedrongen”

donderdag 11 juli 2019 om 19:12
Ciccone in het geel: “Nog niet helemaal doorgedrongen”

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone was even teleurgesteld na zijn tweede plaats op La Planche des Belles Filles, maar al snel kwam er een glimlach op het gezicht van de Italiaan. De renner van Trek-Segafredo wist namelijk de gele trui te veroveren van Julian Alaphilippe. “Het is nog niet helemaal doorgedrongen”, aldus de beloftevolle klimmer.

Ciccone hoopte een dubbelslag te slaan op de steile stroken van La Planche des Belles Filles, maar de 24-jarige aanvaller moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Dylan Teuns. “Ik ging in de eerste plaats voor de ritzege. Ik was vooral boos dat ik tweede werd, maar toen kwam de verlossing.”

Geletruidrager Alaphilippe kwam namelijk enkele seconden te laat binnen, waardoor Ciccone de nieuwe leider is in de Ronde van Frankrijk. “Ik hoop dat ik de trui nog een tijdje kan behouden”, aldus de Italiaan. “We hebben gelukkig een sterke ploeg. Maar zelfs de vlakke etappes in de Tour zijn zwaar.”

“Dit is echt een geweldige ervaring”
Ciccone heeft in het klassement een voorsprong van zes seconden op Alaphilippe, terwijl Teuns volgt op iets meer dan een halve minuut. “Mijn hoofddoel was de Giro d’Italia, maar ik ben naar de Tour gegaan om ervaring op te doen. Dit is echt een geweldig moment”, zo besluit de nieuwe leider.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.