Cipollini aangeklaagd voor stalken en mishandelen ex-vrouw
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 8 maart 2019 om 19:50

Cipollini aangeklaagd voor stalken en mishandelen ex-vrouw

Mario Cipollini moet binnenkort verschijnen voor de rechtbank van Lucca. De voormalig topsprinter wordt verdacht van het stalken en mishandelen van zijn ex-vrouw. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera vandaag. In de jaren negentig en 2000 beleefde de Italiaan zijn hoogtijdagen, die hem onder meer de WK-titel brachten in 2002. Ook is hij met 42 ritzeges recordhouder in de Giro d’Italia.

Cipollini (51) is aangeklaagd voor het mishandelen en stalken van zijn ex-vrouw Sabrina Landucci. Tevens wordt hij beschuldigd van het bedreigen van haar partner. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in de periode december 2016-januari 2017. In de aanklacht van de officier van justitie staat dat Cipollini ‘meermaals schade heeft toegebracht aan de fysieke en mentale integriteit’ van zijn ex-vrouw ‘met stoten, klappen, trappen en ook verwondingen en doodsbedreigingen’.

Volgens de aanklacht vond de ernstigste gebeurtenis plaats op 6 januari 2017. “Ik werkte zoals alle andere dagen in een sportcomplex, toen Mario me aanviel in het bijzijn van collega’s en klanten”, aldus zijn ex-vrouw. “Hij pakte me bij mijn nek en sloeg mijn hoofd tegen de muur. Ik had verwondingen en moest naar de eerste hulp. Maar meer nog dan de verwondingen deed die uitbarsting van geweld zeer. Ik ben er nog niet goed van.”

De eerste hoorzitting vindt plaats op 20 maart.

Gescheiden sinds 2005
Cipollini en Landucci trouwden in 1993 in het bijzijn van paparazzi en cameraploegen en het leek een sprookjeshuwelijk. Tot daar in 2005 een einde aan kwam, toen er wat leek op te bloeien tussen Cipollini en model Magda Gomes. Mooie Mario en Landucci probeerden nog opnieuw tot elkaar te komen, maar uiteindelijk kondigden zij in mei 2005 hun scheiding aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.