Circuito de Getxo verwelkomt minstens 5 WorldTour-teams
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 27 juni 2020 om 14:45

Circuito de Getxo verwelkomt minstens 5 WorldTour-teams

De Baskische profkoers Circuito de Getxo kan volgens het dagblad El Correo rekenen op de aanwezigheid van ten minste vijf WorldTour-teams. Movistar, Bahrain McLaren, NTT, UAE Team Emirates en Trek-Segafredo tekenen acte de présence.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het betekent dat de organisatie kan uitpakken met een goede deelnemerslijst. Mikel Landa, Pello Bilbao en Mark Cavendish zeiden hun deelname al toe, terwijl ook Alexander Kristoff, Mads Pedersen en Fernando Gaviria erbij zullen zijn.

Mogelijk wordt Team INEOS nog aan de startlijst toegevoegd. De organisatie wacht nog op een antwoord van de ploeg van Egan Bernal, Chris Froome en Geraint Thomas.

De 1.1-wedstrijd is op 2 augustus een van de eerste wedstrijden op de UCI-kalender. Met de toevoeging van de loeisteile muur Pike Bidea (2 kilometer aan 14 procent gemiddeld) in de finale belooft het een zware wedstrijd te worden. Vorig jaar ging de overwinning naar Jon Aberasturi.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.