Circus-Wanty Gobert grijpt naast wildcard Tour de France
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 januari 2020 om 12:53

Circus-Wanty Gobert grijpt naast wildcard Tour de France

Circus-Wanty Gobert heeft van Tourorganisator ASO geen wildcard ontvangen voor de aankomende Tour de France. Naast de 19 WorldTeams die automatisch verzekerd zijn van startrecht in de Ronde van Frankrijk zijn ook Total Direct Energie, B&B Hotels-Vital Concept en Arkéa-Samsic deze zomer van de partij.

Circus-Wanty Gobert kon de afgelopen jaren steevast rekenen op een uitnodiging van Christian Prudhomme, maar ditmaal geeft hij de voorkeur aan Franse ploegen. Total Direct Energie – als beste ProContinentale ploeg automatisch verzekerd van een uitnodiging – en Arkéa-Samsic waren er afgelopen jaar ook bij, B&B Hotels-Vital Concept mag debuteren in La Grande Boucle.

Teammanager Wanty: “Weten wat ons te doen staat”
Ploegbaas Jean-François Bourlart is teleurgesteld dat zijn formatie ontbreekt in de Tour de France. “Ik heb onze niet-selectie voor de Ronde van Frankrijk deze ochtend uit de mond van Christian Prudhomme vernomen”, zegt hij in een persbericht. “Het was uiteraard geen makkelijke beslissing voor hem om te nemen, en nog minder voor ons om te horen, maar we accepteren het. We hebben het geluk gehad om de voorbije drie jaren uitgenodigd te worden, om gedurende 63 dagen op de wegen van de Ronde strijd te mogen leveren, om ons team en onze werking te mogen verbeteren en onze partnerschappen te versterken.”

“In tegenstelling tot de drie voorgaande jaren hebben we in 2019 het klassement van Pro Continentale teams niet gewonnen. De 64 punten verschil met Total-Direct Energie hebben ons onze plaats gekost”, weet Bourlart. “We weten wat ons te doen staat in 2020. We concentreren al onze energie op ons doel om als beste ProTeam in de World Ranking te eindigen en proberen ’tactisch’ te koersen. De grootste glorie is niet om nooit te vallen, maar om bij elke val weer op te staan.”

Bourlart heeft ondanks deze tegenvaller vertrouwen in de toekomst. “Ons mooie cyclocross-project zal ons zeker helpen om deze kleine teleurstelling te boven te komen. Onze doelen op lange termijn blijven dezelfde. Ik wil ASO bedanken voor zijn vertrouwen de voorbije drie jaren en ik wens de andere teams die de kans krijgen om deze schitterende Tour in 2020 te rijden een geslaagde drie weken begin juli.”

Wildcards Parijs-Nice en Critérium du Dauphiné
De ASO maakte tevens bekend welke ploegen een wildcard hebben gekregen voor het Critérium du Dauphiné en Parijs-Nice. In de Koers naar de Zon zijn Arkéa-Samsic en Nippo-Delko One Provence de gelukkigen. In de Dauphiné is Arkéa-Samsic er opnieuw bij. B&B Hotels-Vital Concept mag zich in de meerdaagse voorbereiden op de Tour de France, voor Circus-Wanty Gobert zal deelname aan de Dauphiné voelen als een doekje tegen het bloeden.

Deelnemende ploegen Tour de France 2020
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-fr Arkéa-Samsic (wildcard)
flag-fr B&B Hotels Samsic-Vital Concept (wildcard)
flag-fr Cofidis
flag-fr Groupama-FDJ
flag-bh Bahrein – McLaren
flag-de BORA-hansgrohe
flag-pl CCC Team
flag-be Deceuninck-QuickStep
flag-us EF Education First
flag-il Israel Start-Up Nation
flag-nl Jumbo – Visma
flag-be Lotto Soudal
flag-au Mitchelton-Scott
flag-es Movistar
flag-za NTT Pro Cycling Team
flag-gb Team Ineos
flag-de Team Sunweb
flag-fr Total Direct Energie (wildcard)
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Emirates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.