‘Circus-Wanty Gobert krijgt toch uitnodiging voor Parijs-Nice’
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 5 maart 2020 om 16:42

‘Circus-Wanty Gobert krijgt toch uitnodiging voor Parijs-Nice’

Circus-Wanty Gobert zal aankomende zondag dan toch aan de start staan van Parijs-Nice, zo meldt het Waalse RTBF. De Belgische formatie was aanvankelijk niet uitgenodigd voor de ‘Koers naar de Zon’, maar krijgt na het afhaken van enkele WorldTour-teams alsnog een uitnodiging.

De wielerwereld is al enkele weken in de ban van het coronavirus en inmiddels zijn de Italiaanse wedstrijden Strade Bianche en GP Industria & Artigianato afgelast. Verder is het maar de vraag of Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo zullen doorgaan.

Meerdere WorldTour-formaties, waaronder Jumbo-Visma en Team Sunweb, hebben inmiddels besloten om te passen voor alle Italiaanse voorjaarswedstrijden. Astana, Team Ineos, Mitchelton-Scott en UAE Emirates gaan nog een stapje verder en zeggen nee tegen deelname aan Parijs-Nice.

Dit geeft Circus-Wanty Gobert, in het bezit van een ProTeam-licentie, de mogelijkheid om alsnog mee te doen aan Parijs-Nice, aangezien organisator ASO een uitnodiging zou hebben verstuurd aan de ploeg van onder meer Xandro Meurisse en de gebroeders Danny en Boy van Poppel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.